Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Προσοχή στα επικίνδυνα posts

Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να γράψετε στα social media στις γιορτές
Τα social media είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για να κρατήσετε επαφή με μακρινούς συγγενείς και την οικογένεια σας κατά την εορταστική περίοδο. Αλλά πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά τα στοιχεία που μοιράζεστε τα Χριστούγεννα στα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, το Twitter και το Instagram.
Δείτε πέντε posts που πρέπει να προσέξετε...

1. Ότι θα λείπετε για μέρες

Είναι ωραίο να περνάτε τα Χριστούγεννα με την οικογένεια και τους φίλους σας μακριά από το σπίτι. Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να διαφημίσετε στον κόσμο ότι το σπίτι σας θα είναι... αφύλακτο κατά την εορταστική περίοδο.«Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter μπορεί να είναι επικίνδυνα αν οι άγνωστοι ξέρουν ότι είστε μακριά και το σπίτι σας είναι άδειο» λένε οι ειδικοί. Το σπίτι σας θα μπορούσε να γίνει εύκολα στόχος για επίδοξους διαρρήκτες.

2. Την κοινοποίηση της τοποθεσίας σας

Η κοινοποίηση της τοποθεσίας μπορεί να είναι χρήσιμη σε κάποιες περιπτώσεις αλλά τις γιορτές μην την ξεχάσετε «ξεκλείδωτη». Μπορεί εσείς να μοιράζεστε μια φωτογραφία με ένα νόστιμο δείπνο των Χριστουγέννων χωρίς να λέτε που είστε και ακούσια με την θέση τοποθεσίας σας που είναι ενεργοποιημένη να αποκαλύψετε ότι το σπίτι σας είναι χωρίς επίβλεψη.

3. Μη «διαφημίζετε» ότι αξίζει να σας κλέψουν

Μη χρησιμοποιείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να καυχηθείτε για την Ultra HD τηλεόρασης σας, την νέα κονσόλα παιχνιδιών σας ή άλλα νέα gadgets και πράγματα αξίας που έχετε. Για τον ίδιο λόγο που δεν αφήνετε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας στην πόρτα ή τα πολύτιμα κοσμήματα σας να φαίνονται από το παράθυρο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με αυτά που μοιράζεστε στους λογαριασμούς σας στα κοινωνικά δίκτυα. Αν το έχετε ήδη κάνει, ανατρέξτε στις ρυθμίσεις απορρήτου ώστε να το διορθώσετε.

4. Μόνος στο σπίτι

Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να μοιράζουν τα συναισθήματα τους ή με ποιον βρίσκονται πολύ συχνά στο Facebook και στα άλλα κοινωνικά δίκτυα. Μπορεί το να κάνετε μια δημοσίευση «Μόνος στο σπίτι» για παράδειγμα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς να μην σας φαίνεται πολύ σημαντική αλλά θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψιν και το πιο ακραίο σενάριο καθώς το διαδίκτυο είναι ένας χώρος όπου μια ασήμαντη πληροφορία για εσάς μπορεί να είναι χρήσιμη σε έναν επίδοξο εγκληματία.

5. Προσέχετε τη δημοσιεύετε για τους άλλους...

Διαβάστε περισσότερα στο: www.newsbeast.gr