Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Εφιστούμε την προσοχή σας όσον αφορά την χρήση των gift cards

Η απάτη με τα gift cards & τα merchandise returns gift cardsΕφιστούμε την προσοχή σας όσον αφορά την χρήση των gift cards, αφού οι cyber criminals έχουν ήδη βρει τον τρόπο πως να εκμεταλλεύονται αυτό τον δημοφιλή τρόπο δώρου, ειδικά σε εορταστικές περιόδους, όπως αυτή που διανύουμε.

Επί καθημερινής βάσεως, χρήστες λαμβάνουν αναρίθμητες gift cards από Τop retailers για online πωλήσεις, ενώ...
μερικές από αυτές είναι νόμιμες gift cards που πωλούνται μέσω third-party sites. Όμως υπάρχουν και πολλοί που πωλούν χρησιμοποιημένες ή πλαστές δωροκάρτες, οι οποίες είναι αποτέλεσμα παράνομων δραστηριοτήτων. Μερικές από αυτές τις κάρτες είναι στην πραγματικότητα προϊόν αυτού που ονομάζουμε merchandise return fraud.
Όπως μας εξηγεί και ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας, Brian Krebs, αυτό το είδος scam επηρεάζει κυρίως τους πωλητές που εκδίδουν δωροκάρτες όταν οι πελάτες επιστρέφουν κάποιο προϊόν/ εμπόρευμα στο κατάστημα χωρίς να προσκομμίσουν την απόδειξη αγοράς.
O Brian Krebs κατέγραψε την περίπτωση ενός από τους αναγνώστες του, ο οποίος γνώριζς πως κακοποιοί κλέβουν εμπορεύματα από τα φυσικά καταστήματα και τα επιστρέφουν σε άλλα καταστήματα της ίδιας αλυσίδας χωρίς απόδειξη και στη συνέχεια προσφέρουν προς πώληση σε websites όπως το raise.com και το cardpool.com σε χαμηλές τιμές.
Πολλά καταστήματα, για επιστροφές μετά το πέρας 60 ημερών μετά την αγορά, ή εάν η απόδειξη δεν είναι διαθέσιμη, προσφέρουν την αξία των εμπορευμάτων που επιστράφηκαν μέσω μιας merchandise card.
Ο Krebs παρατήρησε αναζητώντας για διαθέσιμες gift cards προς πώληση online πως οι....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr