Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Συνελήφθησαν εγκληματίες του κυβερνοχώρου που έκαναν χρήση του DroidJack RAT


DroidJack RAT DroidJackΣυνελήφθησαν εγκληματίες του κυβερνοχώρου που έκαναν χρήση του DroidJack RAT, όχι οι δημιουργοί του.Στο πλαίσιο συντονισμένης πανευρωπαϊκής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από την Ευropol σε συνεργασία με την Eurojust για την εξάρθρωση του δικτύου του DroidJack Android RAT, συνελήφθη σημαντικός αριθμός υπόπτων που έκανε χρήση του κακόβουλου λογισμικού.
Το DroidJack εμπίπτει στην κατηγορία των....
Remote Access Trojans (RATs) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μολύνει συσκευές με Android, επιτρέποντας την ανάληψη του πλήρους ελέγχου των μολυσμένων συσκευών και την υποκλοπή ευαίσθητων δεδομένων, εν αγνοία των θυμάτων.
Το DrοidJack πρόκειται ουσιαστικά για ένα από τα πιο πρόσφατα Android RATs που εμφανίστηκαν στην αγορά, και το χαμηλό του κόστος σε συνδυασμό με την εύχρηστη γραφική διεπαφή χρήστη επιτρέπει την αξιοποίησή του, ακόμη και από μη-τεχνικούς χρήστες, για την πραγματοποίηση επιθέσεων έναντι επιλεγμένων στόχων.
Τη δεδομένη χρονική στιγμή, η τιμή του DroidJack κυμαίνεται στα $210 / €190.
Μια πρόσφατη έρευνα που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες έδειξε ότι το DrοidJack είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα Android RATs στην αγορά, ιδιαίτερα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Europol, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες διαδικτυακές ψηφιακές έρευνες και στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ελβετία, Γαλλία και Βέλγιο, για τη σύλληψη των....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr