Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Η ΕΕ ίσως θα απαγορέψει το Bitcoin προς καταπολέμηση της τρομοκρατίας!

Bitcoin BitcoinΣύμφωνα μ΄ ένα έγγραφο που ανακάλυψε το γραφείο Reuters, η ΕΕ σκοπεύει να απαγορέψει το Bitcoin και κάθε μορφή ανώνυμης πληρωμής online σε μια προσπάθεια της να περιορίσει τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Οι χώρες της ΕΕ σχεδιάζουν να απαγορέψουν όλα τα εικονικά νομίσματα και κάθε μορφή ανώνυμων πληρωμών  online ακόμα και μέσω προπληρωμένων καρτών μετά τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι.
Μια κρίσιμη συνεδρίαση θα....
πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της ΕΕ για να συζητήσουν τα μέτρα που θα εμποδίσουν κάθε μορφή χρηματοδότησης προς το  ISIS.
Το έγγραφο θα παροτρύνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει μέτρα για την  “ενίσχυση των ελέγχων των μη τραπεζικών μεθόδων πληρωμής όπως οι ηλεκτρονικές/ανώνυμες πληρωμές και τα εικονικά νομίσματα και οι μεταφορές χρυσού και πολύτιμων μετάλλων με προπληρωμένες κάρτες”, όπως αναφέρει το έγγραφο. Οι υπουργοί της ΕΕ επίσης σχεδιάζουν να περιορίσουν πιο αποτελεσματικά την παράνομη εμπορία πολιτιστικών αγαθών.
Το Bitcoin είναι το πιο δημοφιλές εικονικό νόμισμα και οι αρχές υποπτεύονται ότι το χρησιμοποιούσε το ISIS για να μεταφέρουν γρήγορα χρήματα σε όλον τον κόσμο.
ISIS Bitcoin
Η Jennifer Shasky Calvery, επικεφαλής του γραφείου καταπολέμησης Οικονομικού Εγκλήματος του Αμερικάνικου Υπουργείου Οικονομικών και η οποία ασχολείται κυρίως με το ξέπλυμα χρήματος και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας εξήγησε ότι το Bitcoin και γενικά τα εικονικά νομίσματα διευκολύνουν τους κακοποιούς, συμπεριλαμβανομένων των τρομοκρατών.
Οι μυστικές υπηρεσίες και οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας είναι ενήμεροι ότι τα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, και αυτά του ISIS, διερευνούν κάθε δυνατότητα μεταφοράς χρημάτων σε στρατιώτες τους που.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr