Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Το πρωτότυπο πείραμα των Ρώσων επιστημόνων

Μία πτήση στο διάστημα μόνο για...κορίτσια είναι ο στόχος των Ρώσων επιστημόνων, οι οποίοι μόλις ξεκίνησαν ένα πρωτότυπο πείραμα: έκλεισαν έξι ρωσίδες εθελόντριες σε ένα εικονικό διαστημόπλοιο όπου θα προσομοιώσουν επί οκτώ μέρες τις συνθήκες πτήσης και παραμονής στο διάστημα. Είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζεται ένα αμιγώς γυναικείο πλήρωμα.
Το πείραμα, που διεξάγεται στο Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Προβλημάτων της Μόσχας και θα ολοκληρωθεί την επόμενη Πέμπτη, εντάσσεται στην προετοιμασία ενός ταξιδιού μετ' επιστροφής στη Σελήνη έως το τέλος της...
επόμενης δεκαετίας. Οι ρώσοι επιστήμονες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τη βρετανική «Γκάρντιαν», θέλουν να μελετήσουν καλύτερα τη γυναικεία φυσιολογία και ψυχολογία.
«Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο καλά θα τα πάνε μεταξύ τους και πόσο καλά θα εκτελέσουν τα καθήκοντά τους. Πιστεύουμε ότι οι γυναίκες όχι μόνο μπορεί να μην είναι χειρότερες από τους άνδρες στην εκτέλεση ορισμένων καθηκόντων, αλλά στην πραγματικότητα να αποδειχθούν καλύτερες», δήλωσε ο Σεργκέι Πονομαριόφ, επιστημονικός διευθυντής του πειράματος «Σελήνη-2015».

Η Σοβιετική Ένωση ήταν η πρώτη χώρα που είχε στείλει γυναίκα στο διάστημα, την κοσμοναύτη Βαλεντίνα Τεράσκοβα, η οποία παρέμεινε σε τροχιά επί σχεδόν τρεις μέρες το 1963, δύο χρόνια μετά τον Γιούρι Γκαγκάριν, τον πρώτο άνθρωπο που «πέταξε» στο διάστημα. Πέρυσι η Ρωσία έστειλε στο διάστημα την τέταρτη κοσμοναύτη στην ιστορία της, τη Γιελένα Σέροβα.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαστήματος (Roscosmos) ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει μια επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη το 2029. Ήδη το διαστημόπλοιο κατασκευάζεται και θα κάνει την παρθενική δοκιμαστική πτήση του το 2021. Στη συνέχεια, θα «δέσει» στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2023 και θα κάνει την πρώτη μη επανδρωμένη πτήση στο φεγγάρι το 2025.
Παράλληλα, η Ρωσία και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) σχεδιάζουν μια κοινή μη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη το 2020, προκειμένου να κάνουν μια σειρά από τεστ σχετικά με τη δυνατότητα του φεγγαριού να φιλοξενήσει ανθρώπους για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Οι έξι ρωσίδες επιλέχθηκαν για το πείραμα ανάμεσα σε δέκα υποψήφιες μετά από μια σειρά δοκιμασιών. Έχουν υπόβαθρο στην ιατρική, στη βιοφυσική ή στην ψυχολογία και αναμένεται να κάνουν περίπου 30 επιστημονικά πειράματα στη διάρκεια της οκταήμερης «πτήσης» τους. Το εικονικό διαστημόπλοιο είναι γεμάτο κάμερες, ώστε γιατροί, ψυχολόγοι και άλλοι επιστήμονες να παρακολουθούν συνεχώς τη συμπεριφορά των έξι γυναικών.
«Θα ευχόμουν να μην είχαμε καθόλου συγκρούσεις, αν και σε....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.iefimerida.gr