Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Χακαρίστηκαν Audi αυτοκίνητα

Χακαρίστηκαν Audi αυτοκίνητα αλλά μόνο οι αερόσακοί τους επηρεάστηκαν AudiΗ τάση των αποκαλύψεων σχετικά με το χακάρισμα των αυτοκινήτων συνεχίζεται με τρεις ερευνητές από το CrySys Lab και το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας και Οικονομικών της Βουδαπέστης να λένε ότι ήταν σε θέση να απενεργοποιήσουν αθόρυβα το σύστημα των αερόσακων σε ένα μοντέλο Audi TT.

Παρουσιάζοντας τα ευρήματά τους στο The Register, οι τρεις τους εξήγησαν ότι ενώ επίθεσή τους δεν είναι τόσο σημαντική, όπως όλες οι πρόσφατες υποθέσεις που ....
αφορούν χακαρίσματα αυτοκινήτων τους τελευταίους έξι μήνες, ωστόσο η δική τους επίθεση είναι πιο πιθανό να συμβεί στην πραγματική ζωή.
Αυτό συμβαίνει γιατί βασίζεται σε μια zero-day exploit που βρίσκεται σε λογισμικό αυτοκινήτων μηχανολόγων που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό σφαλμάτων και τη διόρθωση των αυτοκινήτων που πωλούνται από τον όμιλο της Volkswagen. Αυτό το λογισμικό πωλείται από τρίτα μέρη, όχι από την ίδια την Volkswagen.
Οι ερευνητές είπαν ότι μόνο πειραματίστηκαν με αυτό το exploit σε ένα μοντέλο Audi TT, αλλά και άλλες κατασκευές αυτοκινήτων και μοντέλα μπορεί να είναι ευάλωτα, τουλάχιστον στη θεωρία.
Η επίθεση, όπως περιγράφεται από τους τρεις επιστήμονες, βασίζεται σε μόλυνση των υπολογιστών μιας αντιπροσωπείας αυτοκινήτων με κακόβουλο λογισμικό που εκμεταλλεύεται αυτήν την ευπάθεια στα υπολογιστικά εργαλεία εντοπισμού σφαλμάτων των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούνται από τους μηχανικούς.
Όταν αυτό το εργαλείο είναι συνδεδεμένο με ένα Audi TT για να εκτελέσει έναν....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr