Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Νέο είδος μνήμης δίνει επιδόσεις ταχύτητας 100 φορές υψηλότερες από τα chip των SSD

Οι υπολογιστές είναι τόσο γρήγοροι όσο είναι και τα εξαρτήματα τους. Και η ταχύτητα των συσκευών αποθήκευσης παίζει καθοριστικό ρόλο.Τα chip φωτονικής μνήμης δεν είναι κάτι νέο. Οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να εργάζονται πάνω σε chip αποθήκευσης που λειτουργούν με φως πριν από δεκαετίες. Το μειονέκτημα των φωτονικών μνήμων είναι η αστάθεια τους και η απαίτηση για συνεχή ηλεκτρική τροφοδοσία για την ...
αποθήκευση των δεδομένων.
Για πρώτη φορά επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδη και από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καρλσρούη λένε ότι ξεπέρασαν αυτό το εμπόδιο.
Η ομάδα με επικεφαλής τον Harish Bhaskaran στην Οξφόρδη και τον Wolfram Perice στην Καρλσρούη χρησιμοποίησε την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα επανεγγράψιμα CD-RW, DVD-RW και BD-RW για να δημιουργήσουν μη-ασταθή chip μνήμης. Η εγγραφή γίνεται με ακτίνα laser και η ανάγνωση από μία ασθενέστερη. Η επιφάνεια εγγραφής είναι μία επίστρωση νανοσωματιδίων από κράμα γερμανίου, τελλουρίου και αντιμονίου [GTA]. Οι επιστήμονες λένε ότι η μέθοδος αποθήκευσης είναι αποτελεσματικότερη από τις δυαδικές ηλεκτρονικές μεθόδους, καθώς κατόρθωσαν να αποθηκεύσουν data 8bit σε μία μόνο τοποθεσία.
Αρχή λειτουργίας για τα chip φωτονικής μνήμης

Η φωτονικές μέθοδοι αποθήκευσης μπορούν να αυξήσουν δραματικά τις επιδόσεις των υπαρχουσών αρχιτεκτονικών computing μειώνοντας τις καθυστερήσεις [latencies] που σχετίζονται με τις ηλεκτρικές μνήμες, εξαλείφοντας ταυτόχρονα τις οπτοηλεκτρικές μετατροπές.
Η λύση που προτείνουν οι....

Διαβάστε περισσότερα στο: gr.pcmag.com