Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Σταματήστε την κατασκοπία των Windows 10

spy Windows 10 windows 10Δεν είναι πια μυστικό για όποιον χρησιμοποιεί τα Windows 10 ότι το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, συλλέγει πολλές ιδιωτικές πληροφορίες τις οποίες αποστέλλει πίσω στην εταιρεία, μέσω δεδομένων τηλεμετρίας.
Πολλοί χρήστες έχουν εκφράσει την αγανάκτησή τους με αυτή την συμπεριφορά των Windows 10 και αναζητούν συνεχώς τρόπους για να τη σταματήσουν.....

Αν και ο καλύτερος τρόπος είναι η εγκατάσταση του Linux, για αυτούς που επιμένουν Windows 10, ή γενικότερα Windows, σήμερα θα περιγράψουμε έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο για να εμποδίσετε τα Windows 10 να συλλέγουν τα ευαίσθητα δεδομένα σας, χωρίς εφαρμογές τρίτων.
Παρακάτω θα δούμε πως γίνεται χρησιμοποιώντας μόνο το ενσωματωμένο τείχος προστασίας των Windows.
Στο προηγούμενο άρθρο μας, περιγράφουμε εκτενώς το τι είναι η τηλεμετρία και το πώς συλλέγει η Microsoft τα δεδομένα σας.
Τι είναι η Τηλεμετρία που χρησιμοποιούν τα Windows 10 και όχι μόνο
Πριν ξεκινήσουμε, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι χρήστες των Windows 7, 8 και 8.1, δεν θα πρέπει να είναι εφησυχασμένοι καθώς η Microsoft διέθεσε ορισμένες ενημερώσεις τηλεμετρίας και συλλογής δεδομένων και στα εν λόγω λειτουργικά συστήματα.
Τηλεμετρία και Συλλογή Δεδομένων και στα Windows 7 και 8
Τώρα, ας δούμε πως μπορούμε να εμποδίσουμε την κατασκοπία από τα Windows 10 χρησιμοποιώντας μόνο το Windows Firewall.
Η βασική ιδέα πίσω από αυτή τη μέθοδο είναι να κόψουμε την πρόσβαση στο γνωστό κατάλογο των servers της Microsoft, χρησιμοποιώντας τους κατάλληλους κανόνες του τείχους προστασίας των Windows.
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε εργαλεία τρίτων.
Ας δούμε το παρακάτω παράδειγμα

Η παραπάνω εντολή προσθέτει και ενεργοποιεί ένα νέο κανόνα που μπλοκάρει τις εξερχόμενες συνδέσεις στο διακομιστή “telemetry_watson.telemetry.microsoft.com”.
Ο αποκλεισμός θα γίνει σε αυτές τις διευθύνσεις IP: 65.55.252.43,65.52.108.29.
Αυτή η εντολή πρέπει να εκτελεστεί σε μια γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή. Η διαδικασία είναι αρκετά κοπιαστική, αλλά αναγκαία αν θέλετε να μπλοκάρετε όλους τους διακομιστές τηλεμετρίας της εταιρείας.
Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε πιο εύκολο. Πρώτα θα σας δώσουμε τη λίστα που περιέχει μια μια τις εντολές για να δείτε πόση δουλειά χρειάζεται, και μετά θα σας δώσουμε ένα script που μπορείτε να τρέξετε αυτόματα με το....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.iguru.gr