Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Volkswagen:11 εκ. πετρελαιοκίνητα οχήματα παγκοσμίως με 'πειραγμένο' λογισμικό

Μάλλον όλοι γνωρίζουμε πως ο ρόλος των ηλεκτρονικών στα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι ζωτικής σημασίας για αυτά και ελέγχουν πλήρως τη λειτουργία του κινητήρα και των συστημάτων ασφαλείας του. Ο περίφημος 'εγκέφαλος', ελέγχει τα πάντα, μέσω του κατάλληλου software, είτε αυτό αφορά στην απόδοση του κινητήρα, είτε στα συστήματα ευστάθειας, πέδησης, σύγκρουσης, κ.λπ.
Τα τελευταία 24ωρα, ο δεύτερος ....
μεγαλύτερος όμιλος αυτοκινήτων στον κόσμο [πίσω από την Toyota], αυτός της Volkswagen, βρίσκεται πλήρως εκτεθειμένος στους πελάτες του, τις αρμόδιες κατά τόπους υπηρεσίες και στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Ο λόγος, είναι η απάτη, όπως αποδείχτηκε, στην οποία κάποια στελέχη του αποφάσισαν να προχωρήσουν, επεμβαίνοντας στo software της κεντρικής μονάδας διαχείρισης ενός συγκεκριμένου δίλιτρου κινητήρα TurboDiesel, για να παραποιήσουν τις εκπομπές ρύπων.
Η αποκάλυψη του σκανδάλου ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, αφού ο συγκεκριμένος κινητήρας βρέθηκε να έχει εκπομπές οξειδίων του αζώτου έως 40 φορές πάνω από τα όρια!
Οι αρχές στις ΗΠΑ υποχρέωσαν την εταιρεία να ανακαλέσει περίπου 480.000 επιβατικά οχήματα που 'φορούν' το συγκεκριμένο κινητήρα και ο μίτος μόλις είχε αρχίσει να ξετυλίγεται.
Η εταιρεία παραδέχτηκε πως έχει επέμβει στο software για να κρατήσει τις εκπομπές εντός των ορίων που ορίζει ο νόμος, ενώ επίσης αποκάλυψε πως συνολικά 11 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως, μεταξύ αυτών VW, Audi, Seat και Skoda, έχουν επίσης το ίδιο πειραγμένο λογισμικό.
Πώς μπόρεσε, όμως, η εταιρεία να παραποιήσει τις μετρήσεις και τις ενδείξεις; Οι μετρήσεις εκπομπής ρύπων....

 Διαβάστε περισσότερα στο: gr.pcmag.com