Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Μοντέλα κινητών τηλεφώνων περιέχουν προεγκατεστημένα Spyware

26 μοντέλα κινητών τηλεφώνων περιέχουν προεγκατεστημένα Spyware προεγκατεστημέναΠάνω από 190.300.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ κατέχουν smartphones, αλλά πολλοί από αυτούς δεν γνωρίζουν τι ακριβώς μπορεί μια φορητή συσκευή να γνωστοποιήσει σε τρίτους για τον ιδιοκτήτη της. Μπορεί προστεθεί μέχρι και malware στο κινητό, και τελευταία παρατηρούμε ότι είναι και προεγκατεστημένα στη συσκευή του χρήστη.
Μετά τα συμπεράσματά έρευνας του 2014 που βρέθηκε ότι στα smartphone Star N9500 ήταν....ενσωματωμένες εκτεταμένες λειτουργίες κατασκοπείας, οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας της G DATA συνέχισαν την έρευνα και διαπίστωσαν ότι πάνω από 26 μοντέλα και από ορισμένους γνωστούς κατασκευαστές συμπεριλαμβανομένων των Huawei, Lenovo και Xiaomi, έχουν προ-εγκατεστημένο λογισμικό υποκλοπής spyware στο λογισμικό τους.
Ωστόσο, σε αντίθεση με τις συσκευές Star, οι ερευνητές υποπτεύονται «μεσάζοντες» να είναι πίσω από αυτό, τροποποιώντας το λογισμικό της συσκευής για να κλέψουν τα δεδομένα των χρηστών και να εισάγουν τη δική τους διαφήμιση για να κερδίσουν χρήματα.
Επιπλέον, η αναφορά της G DATA Q2 2015 Mobile Malware δείχνει ότι θα υπάρχουν πάνω από δύο εκατομμύρια νέες εφαρμογές malware μέχρι το τέλος του έτους.
Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2015, οι ερευνητές είδαν....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr