Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Η ανάπτυξη κβαντικών υπολογιστών υπόσχεται την επίλυση προβλημάτων, τα οποία παραμένουν ανυπέρβλητα

Η Intel θα επενδύσει 50 εκατομμύρια δολάρια στο QuTech, το ινστιτούτο κβαντικής έρευνας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Delft (TU Delft) και το TNO - τον Ολλανδικό Οργανισμό Εφαρμοσμένης Έρευνας, με στόχο να επιταχύνει την πρόοδο στο πεδίο των κβαντικών υπολογιστών.
Η συνεργασία έχει ορίζοντα δεκαετίας και θα επιταχύνει την έρευνα γύρω από τους κβαντικούς υπολογιστές, για την επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων, τα οποία παραμένουν ανυπέρβλητα, με τα σημερινά δεδομένα.....

Η Intel, επιπλέον, θα παράσχει σημαντικούς πόρους, τόσο στα ερευνητικά κέντρα, όσο και εντός της Intel, καθώς και τεχνική υποστήριξη.
Subprime Quantum, Ronald W. Larsen

Οι κβαντικοί υπολογιστές υπόσχονται να επιλύσουν πολύπλοκα προβλήματα, τα οποία είναι ανυπέρβλητα σήμερα, όπως πολυσχιδείς προσομοιώσεις, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την ανάλυση μεγάλης κλίμακας οικονομικών συστημάτων ή την περισσότερο αποτελεσματική ανάπτυξη φαρμακευτικών ουσιών. Οι κβαντικοί υπολογιστές αποτελούν ένα πεδίο έρευνας, το οποίο η Intel διερευνά εδώ και πολλά χρόνια, καθώς είναι σε θέση να πολλαπλασιάσει τις δυνατότητες των αυριανών υπολογιστών υψηλής ισχύος.
"Ένας πλήρως λειτουργικός κβαντικός υπολογιστής θα αργήσει, για μια τουλάχιστον δεκαετία, ωστόσο οι πρακτικές και θεωρητικές ερευνητικές προσπάθειες, τις οποίες ανακοινώνουμε σήμερα, αποτελούν ένα σημαντικό ορόσημο σε αυτήν την πορεία και φέρνουν το στόχο μας πλησιέστερα στην πραγματικότητα", δήλωσε ο Mike Mayberry, Intel vice president and managing director - Intel Labs.
Στόχος της Intel είναι η επέκταση της....

Διαβάστε περισσότερα στο: gr.pcmag.com