Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Το εργαλείο των Windows με το όνομα Command Prompt


internet_2 Command Prompt Command PromptΤο εργαλείο των Windows με το όνομα Command Prompt (ή στα Ελληνικά Γραμμή Εντολών) μπορεί να φαίνεται με μία πρώτη ματιά βαρετό ή ακόμα και άχρηστο, αλλά αν κάποιος έχει χρησιμοποιήσει λίγο παραπάνω το εργαλείο Command Prompt τότε σίγουρα το έχει αγαπήσει!

Σας εγγυόμαστε ότι αυτά τα μυστικά και κόλπα του Command Prompt θα σας ενθουσιάσουν. Μερικά από τα παρακάτω κόλπα είναι ειδικά χαρακτηριστικά για το Command Prompt, και άλλα είναι απλώς άγνωστα πράγματα που....
μπορείτε να κάνετε με ορισμένες εντολές του CMD.
Ό, τι κι αν κάνετε, μην χάσετε τα τρελά τεχνάσματα του Command Prompt που σας παρουσιάζουμε σήμερα όπου μπορείτε από να αποσβολώσετε τους φίλους σας με τις γνώσεις σας ή ακόμα να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ταινία Star Wars Episode IV, δωρεάν, κατευθείαν μέσα από τη γραμμή εντολών. Ναι, είμαστε σοβαροί.
Απολαύστε το!
1. Χρησιμοποιήστε το Ctrl-C για να διακόψετε μια εντολή
keyboard Command Prompt Command Prompt
Κάθε εντολή μπορεί να σταματήσει την λειτουργία της με την εντολή ματαίωσης: Ctrl-C.
Αν δεν έχετε πληκτρολογήσει μια εντολή, μπορείτε απλά με το πλήκτρο backspace να διαγράψετε ό,τι έχετε γράψει, αλλά αν έχετε ήδη εκτελέσει την εντολή τότε μπορείτε να πατήσετε ταυτόχρονα τα πλήκτρα «Ctrl» και «C» για να την σταματήσετε.
Το Ctrl-C δεν είναι ένα μαγικό ραβδί και δεν μπορεί να διορθώσει τα πράγματα που δεν είναι αντιστρέψιμα, όπως για παράδειγμα μία μερικώς ολοκληρωμένη εντολή format.
Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στην εντολή dir που τα αποτελέσματα της μπορεί να είναι τεράστιου όγκου ή αν το CMD σας ρωτάει κάτι που δεν ξέρετε την απάντηση, η εντολή εγκατάλειψης είναι μια εξαιρετική επιλογή – τέχνασμα που πρέπει να ξέρετε.
2. Δείτε τα αποτελέσματα μιας εντολής ανά μια σελίδα (ή γραμμή) την φορά
Command Prompt Command Prompt
Σας έχει τύχει να εκτελέσετε μια εντολή, όπως και η εντολή dir, που παράγει τόσες πολλές πληροφορίες που κυλάνε στην οθόνη σας με αστραπιαίο τρόπο έτσι ώστε να γίνονται σχεδόν άχρηστες; Δεν είστε ο μόνος.
Ένας τρόπος για να λυθεί το ζήτημα είναι να εκτελέσετε την εντολή με έναν ιδιαίτερο τρόπο, έτσι ώστε οι πληροφορίες που προκύπτουν να φαίνεται να έχετε μία σελίδα, ή σε μια γραμμή, την φορά.
Για να το κάνετε αυτό, απλά πληκτρολογήστε την εντολή, την εντολή dir για παράδειγμα, και στη συνέχεια, πληκτρολογήστε την λειτουργία ανακατεύθυνσης που τελείται με το σύμβολο | και, στη συνέχεια, την εντολή «more».
Για παράδειγμα, η εκτέλεση της εντολής dir/s | more θα δημιουργήσει χιλιάδες γραμμές με τα αποτελέσματα που θα περιμένατε από την εντολή dir/s, αλλά η εντολή more θα σταματήσει την συνεχή κύλιση των αποτελεσμάτων σε κάθε σελίδα βάζοντας ένα -More- στο κάτω μέρος της σελίδας, υποδεικνύοντας ότι για να δείτε την επόμενη σελίδα των αποτελεσμάτων θα πρέπει απλά να πατήσετε το πλήκτρο διαστήματος ή να πατήστε το πλήκτρο Enter για να προχωρήσετε μία γραμμή κάθε φορά.
3. Αυτόματη εκτέλεση της γραμμής εντολών ως διαχειριστής
Command Prompt Command Prompt Command Prompt
Πολλές εντολές απαιτούν να τις εκτελέσετε από μια γραμμή εντολών με αυξημένα διακαιώματα στα Windows – με άλλα λόγια, να τις εκτελέσετε από μια γραμμή εντολών που τρέχει από διαχειριστή.
Μπορείτε πάντα να κάνετε δεξί κλικ σε οποιαδήποτε συντόμευση Command Prompt και επιλέξτε «Εκτέλεση ως διαχειριστής», αλλά δημιουργώντας μια συντόμευση για το ίδιο πράγμα μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο, αν είστε συχνός χρήστης του Command Prompt με δικαιώματα διαχειρηστή.
Για να ολοκληρώσετε αυτό το Command Prompt κόλπο, απλά δημιουργήστε μία Command Prompt συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας, μπείτε τις ιδιότητες της συντόμευσης και στη συνέχεια επιλέξτε την εντολή «Εκτέλεση ως διαχειριστής» από το κουτί επιλογής που βρίσκεται στην καρτέλα για προχωρημένους.
4. Γίνετε Command Prompt Power User με τα πλήκτρα λειτουργιών
Command Prompt Command Prompt
Το γεγονός ότι με τα πλήκτρα λειτουργιών κάνουμε πραγματικά κάτι στην γραμμή εντολών είναι ίσως ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά σχετικά με το εργαλείο:....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.iguru.grr