Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Δείτε πως βλέπουν τα ζώα

Image Analysis Toolbox Image Analysis ToolboxImage Analysis Toolbox: Αναρωτηθήκατε ποτέ πως βλέπει ένα ζώο; Πως είναι οι εικόνες που βλέπουμε γύρω μας στα μάτια ενός ζώου; Σε περίπτωση, που σας απασχολεί μπορείτε να το ανακαλύψετε χρησιμοποιώντας τη φωτογραφική σας μηχανή και τον υπολογιστή σας.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Exeter ανέπτυξαν μια εφαρμογή πολυφασματικής ....
βαθμονόμησης και Ανάλυσης Εικόνας (Multispectral Image Calibration and Analysis Toolbox ή απλά Image Analysis Toolbox), η οποία θα σας επιτρέψει να δείτε τα χρώματα που βλέπουν τα ζώα σε φωτογραφίες σας.
Το πρόγραμμα διανέμεται δωρεάν από το πανεπιστήμιο και έτσι αν σας ενδιαφέρει μπορείτε να το κατεβάσατε.
Για να το χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να επιλέξετε το ζώο από μια μεγάλη λίστα. Με βάση αυτή σας την επιλογή, το λογισμικό θα σας παρέχει συμβουλές για να ρυθμίσετε την φωτογραφική σας μηχανή.
Μόλις έχετε τις φωτογραφίες μπορείτε να τις φορτώσετε στον υπολογιστή σας και το πρόγραμμα θα τρέξει την αυτόματη βαθμονόμηση, που διαχωρίζει τα χρώματα σε διαφορετικές στρώσεις.
Τελικά θα σας δώσει μια φωτογραφία με τα χρώματα που βλέπει το ζώο που επιλέξατε.
Αυτό σημαίνει ότι αν η επιλέξετε ένα μη-πρωτεύον θηλαστικό, για παράδειγμα, το κόκκινο φάσμα θα απουσιάζει – ο άνθρωπος και οι πίθηκοι του Παλαιού Κόσμου είναι τα μόνα θηλαστικά που είναι σε θέση να δουν το μπλε, το κίτρινο και το κόκκινο, δηλαδή όλα τα βασικά χρώματα.
Εάν το ζώο που επιλέξατε ήταν ένα πουλί, ερπετό, αμφίβιο ή έντομο, ωστόσο, τα.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.iguru.gr