Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015

Βράσε ρύζι... στην καφετιέρα

Βράστε το ρύζι στην καφετιέρα!Μπέλφαστ 
Μια εναλλακτική μέθοδο μαγειρέματος του ρυζιού προτείνουν ιρλανδοί ερευνητές με στόχο την προστασία των ανθρώπων από τις τοξικές ουσίες που περιέχει, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο PLoS One.
Το φίλτρο συγκρατεί το αρσενικό
Οι ερευνητές του Βασιλικού Πανεπιστημίου του Μπέλφαστ, με επικεφαλής τον καθηγητή Αντι Μέχαργκ, προτείνουν στους λάτρεις του ρυζιού να το μαγειρεύουν, όχι σε ... κατσαρόλα, αλλά σε καφετιέρα, ώστε το φίλτρο να συγκρατεί το αρσενικό που συνήθως περιέχεται στο ρύζι σε υψηλά επίπεδα.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι η τακτική κατανάλωση ρυζιού εκθέτει τον άνθρωπο σε υψηλά επίπεδα αρσενικού, ουσία τοξική για τον οργανισμό που αυξάνει τον κίνδυνο για διάφορα προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων είναι ο καρκίνος των πνευμόνων και της ουροδόχου κύστης, η καρδιοπάθεια, ο διαβήτης αλλά και αναπτυξιακές και νευρολογικές διαταραχές. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τα παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών που τρώνε πολύ ρύζι, καθώς ο οργανισμός τους βρίσκεται ακόμα σε ανάπτυξη.

Το αρσενικό υπάρχει σε φυσική μορφή στο έδαφος και, λόγω των πλημμυρών, απελευθερώνεται από τα ορυκτά του εδάφους και τελικά απορροφάται από το φυτό του ρυζιού.

Απομάκρυνση ως και 85% της τοξικής ουσίας....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.tovima.gr