Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

950 εκατομμύρια συσκευές Android σε κίνδυνο

Android Android
Αποκαλυπτική έρευνα: Η συντριπτική πλειοψηφία των κινητών με λειτουργικό Android μπορεί να παραβιαστεί μέσω ενός απλού μηνύματος πολυμέσων (MMS).
Πρόσφατη έρευνα της εταιρείας ασφάλειας Zimperium αποκαλύπτει την ύπαρξη μιας εξαιρετικά επικίνδυνης ευπάθειας του Android, η επιτυχής αξιοποίηση της οποίας μπορεί να επιτρέψει την απομακρυσμένη πρόσβαση σε οποιαδήποτε συσκευή τηλεφώνου, εν αγνοία του χρήστη.
Το συγκεκριμένο κενό ασφάλειας επηρεάζει το.....
95% των συσκευών Android, που τρέχουν στην έκδοση 2.2 ή σε οποιαδήποτε άλλη, μεταγενέστερη, έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google. Η ευπάθεια εντοπίζεται στο... Stagefright, ένα media library app που χρησιμοποιείται για την επεξεργασία αρχείων πολυμέσων. Η Zimperium επισημαίνει ότι το framework του συγκεκριμένου εργαλείου περιέχει ενσωματωμένα αρκετά τρωτά σημεία.
Η εκμετάλλευση της ευπάθειας ξεκινά με την αποστολή ενός απλού μηνύματος πολυμέσων (ΜΜS). Μόλις παραδοθεί το κακόβουλο μήνυμα, οι χάκερ είναι σε θέση να εγγράψουν κώδικα στη συσκευή και να υποκλέψουν δεδομένα από τα τμήματα με τα οποία το Stagefright είναι συνδεδεμένο. Αυτό σημαίνει ότι οι επιτιθέμενοι δύναται να αποκτήσουν πρόσβαση σε αρχεία ήχου, πολυμέσων ή/και εικόνων, αποθηκευμένων στην κάρτα SD, να ενεργοποιήσουν απομακρυσμένα το μικρόφωνο του τηλεφώνου κατασκοπεύοντας τους χρήστες, να διαβάζουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και ούτω καθεξής.
Σύμφωνα με την έκθεση, η Google έχει ήδη κυκλοφορήσει patches για την επιδιόρθωση αυτού του σημαντικού ζητήματος ευπάθειας, τα οποία και έχει διανείμει σε συνεργαζόμενες εταιρείες που χρησιμοποιούν το λογισμικό της. Ωστόσο οι περισσότεροι κατασκευαστές δεν φαίνεται να έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την επαρκή διασφάλιση των δεδομένων των χρηστών.
Τα ευάλωτα σημεία που έχουν εντοπιστεί στο Stagefright είναι....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr