Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Έλληνας πρωτοπόρος στη Βιοηλεκτρονική!

Ο καθηγητής και επικεφαλής του Τμήματος Βιοηλεκτρονικής της γαλλικής Ecole Nationale Superieure des Mines de Saint-Etienne, Γιώργος Μαλλιαράς, ο οποίος βρίσκεται στην πρωτοπορία διεθνώς με τις έρευνές του, μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις δυνατότητες που ανοίγει η Βιοηλεκτρονική, αλλά και για τη «διαρροή εγκεφάλων» από την Ελλάδα λόγω της κρίσης. Ο κ. Μαλλιαράς αποφοίτησε από το Φυσικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1991 και πήρε το.... διδακτορικό του στα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες από το ολλανδικό Πανεπιστήμιο του Γκρόνιγκεν το 1995. Έπειτα από διετή μεταδιδακτορική έρευνα στην αμερικανική εταιρεία ΙΒΜ στην Καλιφόρνια (Almaden Research Center), δίδαξε στο Τμήμα Επιστήμης των Υλικών και Μηχανικής του Πανεπιστημίου Κορνέλ της Νέας Υόρκης, όπου από το 2006 έως το 2009 διεύθυνε το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας. Στη συνέχεια, μετακινήθηκε στη γαλλική Ecole Nationale Supérieure des Mines de Saint-Étienne, ως υπεύθυνος του Τμήματος Βιοηλεκτρονικής. Η έρευνά του, που εστιάζεται στα οργανικά ηλεκτρονικά και τη βιοηλεκτρονική, έχει γνωρίσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις.
Η πιο πρόσφατη δημοσίευσή του -που υπήρξε και αφορμή για τη συνέντευξη- έγινε την περασμένη Παρασκευή στο περιοδικό "Science Advances", όπου παρουσιάζει, με τους συνεργάτες του, τη δημιουργία εξελιγμένων οργανικών ηλεκτροχημικών τρανζίστορ, αυξημένης απόδοσης, τα οποία μπορούν να εμφυτευθούν στον εγκέφαλο, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για μικρότερες και λιγότερο επεμβατικές βιοιατρικές ηλεκτρονικές συσκευές, κατάλληλες τόσο για διάγνωση, όσο και για θεραπεία.
Τα οργανικά τρανζίστορ του κ. Μαλλιαρά μπορούν να «διαβάζουν» την ηλεκτρική δραστηριότητα των νευρωνικών κυκλωμάτων στο βάθος του εγκεφάλου και μάλιστα έχουν αρχίσει να δοκιμάζονται κλινικά, σε συνεργασία με τους νευροχειρουργούς του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Μασσαλίας.
Ακολουθεί η συνέντευξη με τον κ. Μαλλιαρά:....
 
Διαβάστε περισσότερα στο: www.nooz.gr