"Μόνο στην Ευρώπη προβλέπεται πως θα υπάρξουν περίπου 900 χιλιάδες θέσεις εργασίας στον κλάδο 'Τεχνολογίες των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ)' το 2015, σύμφωνα με επίσημη πηγή. Πρόκειται για ένα τεράστιο νούμερο, την ώρα που η ανεργία ταλαιπωρεί χιλιάδες ανθρώπους" σημειώνει η κ.Σταυροπούλου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να εμπλακούν περισσότερο οι γυναίκες με τον τομέα της Τεχνολογίας.
Σύμφωνα με την κ.Σταυροπούλου, οι γυναίκες θα μπορούσαν να αποτελούν σημαντικό κομμάτι του ανθρώπινου δυναμικού στο αντικείμενο STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics- Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Σπουδές Μηχανικού και Μαθηματικών), ωστόσο φαίνεται πως η κατεύθυνση που επιλέγουν να σπουδάσουν είναι διαφορετική.
"Αυτό που παρατηρούμε είναι ότι οι γυναίκες εγκλωβίζονται από τα στερεότυπα. Η παρουσία περισσότερων γυναικών στην τεχνολογία έχει να κάνει καθαρά με τον τρόπο που 'επικοινωνείται' το μήνυμα στα σχολεία, στο οικογενειακό περιβάλλον και στην κοινωνία εν γένει" αναφέρει.
"Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτη που αφορά όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, η μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στον ψηφιακό τομέα μπορεί να αυξήσει το ΑΕΠ κατά 9 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως" προσθέτει.
Όπως εξηγεί η κ. Γούτα, "οι οικονομικοί αναλυτές γνωρίζουν ότι οι ίσες ευκαιρίες δεν είναι μόνο θέμα ισότητας, δημοκρατίας και πολιτισμού, αλλά είναι και θέμα οικονομικής ανάπτυξης. Το να επενδύεις χρήμα και χρόνο για την εκπαίδευση του μισού ανθρώπινου δυναμικού μιας χώρας και αυτό να παραμένει καθηλωμένο στις χαμηλότερες βαθμίδες είναι σπατάλη ανθρώπινου ταλέντου".
Αυτός είναι και ο λόγος που, όπως αναφέρει, η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωράει σε οδηγία για την υποχρεωτική συμμετοχή των γυναικών στην κορυφή των επιχειρήσεων.
"Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το 2007 οι γυναίκες....
Διαβάστε περισσότερα στο: www.nooz.gr