Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Ubuntu:Επιδιορθώθηκαν ευπάθειες της Samba

Samba Exploits Fixes 500x274 Επιδιορθώθηκαν ευπάθειες της Samba στα υποστηριζόμενα Ubuntu OSes Η Canonical ανακοίνωσε τον εντοπισμό και την επιδιόρθωση μιας ευπάθειας στην πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα Samba, η οποία επηρέαζε τα Ubuntu 14.04 LTS, Ubuntu 13.10, Ubuntu 12.04 LTS, και Ubuntu 10.04 LTS.Η εταιρεία κυκλοφόρησε μια νέα ενημερωμένη έκδοση για την πλατφόρμα Samba, επιδιορθώνοντας αρκετά ζητήματα ασφάλειας που είχαν εντοπιστεί.
“Ο Christof Schmitt ανακάλυψε ότι το Samba εκκινούσε εσφαλμένα ένα συγκεκριμένο  response field  όταν το...
vfs shadow copy ήταν ενεργοποιημένο. Ένας απομακρυσμένος εισβολέας θα μπορούσε να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο σφάλμα για να αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες. Το ζήτημα αυτό επηρεάζει μόνο τα Ubuntu 13.10 και τα Ubuntu 14.04 LTS”, αναφέρει η ανακοίνωση ασφάλειας.
Επιπλέον, “ανακαλύφθηκε ότι ο εσωτερικός διακομιστής DNS του Samba χειριζόταν εσφαλμένα τα πεδία QR κατά την επεξεργασία των εισερχόμενων μηνυμάτων DNS. Ένας απομακρυσμένος εισβολέα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτή την ευπάθεια για την πραγματοποίηση επιθέσεων DoS”.
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα τρωτά σημεία που εντοπίστηκαν, ενώ για....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr