Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Νέο mobile malware για Android και iOS

 
Η Kaspersky Lab εντόπισε ένα νέο mobile malware για Android και iOS και χαρτογράφησε tους Command and Control servers της HackingTeam. Σύμφωνα με τη νέα έρευνα που πραγματοποίησε η Kaspersky Lab, σε συνεργασία με τη Citizen Lab, ο κατάλογος των θυμάτων περιλαμβάνει ακτιβιστές και υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και δημοσιογράφους και πολιτικούς..... Υποδομή RCS Η Kaspersky Lab αξιοποίησε διάφορες προσεγγίσεις ασφάλειας για να εντοπίσει τους Command & Control servers (C&C) του Galileo σε όλο τον κόσμο. Για τη διαδικασία ταυτοποίης, οι ειδικοί της Kaspersky Lab βασίστηκαν σε ειδικούς δείκτες και δεδομένα συνδεσιμότητας που απέκτησαν από υπάρχοντα δείγματα αντίστροφης μηχανικής.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι ερευνητές της Kaspersky Lab κατέγραψαν πάνω από 320 RCS C&C servers, σε περισσότερες από 40 χώρες. Η πλειοψηφία των servers βρισκόταν στις ΗΠΑ, στο Καζακστάν, στο Εκουαδόρ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στον Καναδά.

Σχολιάζοντας τα τελευταία ευρήματα, ο Sergey Golovanov, Principal Security Researcher της Kaspersky Lab, δήλωσε: «Η παρουσία αυτών των servers σε μια συγκεκριμένη χώρα δεν συνεπάγεται ότι χρησιμοποιούνται από τις διωκτικές αρχές της εν λόγω χώρας. Ωστόσο, είναι λογικό για τους χρήστες του RCS να αναπτύσσουν C&C servers στις περιοχές που ελέγχουν, όπου οι κίνδυνοι διασυνοριακών νομικών ζητημάτων ή πιθανών κατασχέσεων των servers είναι μικρότεροι».

Μobile εμφυτεύματα RCS.....
 Διαβάστε περισσότερα στο: www.nooz.gr