Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Cisco :1,6 zettabyte η διακίνηση δεδομένων το 2018

Μέσα στην επόμενη τετραετία, η παγκόσμια διακίνηση δεδομένων μέσω διαδικτύου θα αυξηθεί σχεδόν τρεις φορές, λόγω του αριθμού χρηστών, της αύξησης των συσκευών με δυνατότητες σύνδεσης, της περαιτέρω αύξησης των ευρυζωνικών ταχυτήτων και της συχνότερης παρακολούθησης βίντεο.Επίσης, θα παίξουν ρόλο νέοι παράγοντες ανάπτυξης που αφορούν το «διαδίκτυο των πραγμάτων», όπως οι τεχνολογίες διαδικτυακής σύνδεσης μεταξύ συσκευών (M2M), συμπεριλαμβανομένων των ..."έξυπνων" αυτοκινήτων.Όπως προβλέπει η έρευνα της μεγάλης αμερικανικής εταιρείας δικτύων Cisco «Visual Networking Index Global Forecast and Service Adoption», η παγκόσμια διακίνηση δεδομένων μέσω Διαδικτυακού Πρωτοκόλλου (IP) για σταθερές και κινητές συνδέσεις αναμένεται να ανέλθει σε έναν ετήσιο όγκο 1,6 zettabyte (ένα zettabyte ισοδυναμεί με 1.000 exabyte), δηλαδή σε περισσότερα από 1,5 τρισεκατομμύρια gigabyte ετησίως έως το 2018.
Εξάλλου, η φύση της διακίνησης δεδομένων μέσω διαδικτύου πρόκειται να αλλάξει ριζικά μέσα στα επόμενα χρόνια. Το 2018, για πρώτη φορά στην ιστορία του Ίντερνετ, η πλειονότητα των δεδομένων που θα διακινούνται, δεν θα προέρχεται πλέον από προσωπικούς υπολογιστές (PC), καθώς η διακίνηση ασύρματων δεδομένων μέσω Wi-Fi αναμένεται να υπερβεί την ενσύρματη διακίνηση δεδομένων. Επίσης, για πρώτη φορά, τα βίντεο υψηλής ευκρίνειας (HD) θα σημειώσουν μεγαλύτερη διακίνηση δεδομένων σε σχέση με τα βίντεο τυπικής ευκρίνειας (SD).

Η διακίνηση δεδομένων, συνολικού όγκου 1,6 zettabyte μέσω διαδικτύου, στα παγκόσμια δίκτυα μόνο κατά το 2018 θα υπερβεί τη διακίνηση όλων των προηγούμενων ετών συνολικά, καθώς από το 1984 έως το 2013 η διακίνηση δεδομένων είχε ανέλθει σε 1,3 zettabyte παγκοσμίως.

Εξάλλου, σύμφωνα με την έρευνα, το Μουντιάλ του 2014 θα είναι η κινητήριος δύναμη για τη διακίνηση δεδομένων μέσω διαδικτύου, καθώς εκατομμύρια θεατές αναμένεται να παρακολουθήσουν τους αγώνες μέσω Ίντερνετ. Η μετάδοση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου προβλέπεται να δημιουργήσει διακίνηση διαδικτυακών δεδομένων ύψους 4,3 exabyte.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την έρευνα:....
 
Διαβάστε περισσότερα στο: www.nooz.gr