Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς μυρίζει το κέντρο του γαλαξία μας;

Το κέντρο του Γαλαξία μας μυρίζει βατόμουρο και έχει γεύση ρούμι: Μία σουρεαλιστΑναρωτηθήκατε ποτέ πώς μυρίζει το κέντρο του γαλαξία μας; Η απάντηση πιθανότατα θα σας εκπλήξει, αφού σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες από επιστήμονες του ινστιτούτου Μαξ Πλανκ, φαίνεται πώς μυρίζει βατόμουρο και έχει γεύση ρούμι.
Οσο απίθανο και αν ακούγεται αυτό, η ανακάλυψη έγινε όταν οι αστρονόμοι από το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ χρησιμοποίησαν το ραδιοτηλεσκόπιο IRAM στην Ισπανία για να ...
μελετήσουν τον Τοξότη B2, ένα σύννεφο σκόνης κοντά στο κέντρο του γαλαξία.
Μεταξύ των χημικών ενώσεων που εντοπίστηκαν εκεί ήταν ο μεθανικός αιθυλεστέρας (C3H6O2), που δίνει αυτή τη μυρωδιά στα βατόμουρα και τη γεύση στο ρούμι.
Βέβαια οι ερευνητές ξεκαθαρίζουν ότι παρόλο που ο μεθανικός αιθυλεστέρας δίνει στα βατόμουρα αυτό το άρωμα, χρειάζονται πολλά ακόμη μόρια για να δημιουργηθούν «διαστημικά βατόμουρα», όπως εξηγεί ο Αρνο Μπελός από το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ μιλώντας στην Guardian.
Ωστόσο η μυρωδιά είναι μάλλον ξεκάθαρη, αφού βρέθηκαν περίπου 4000 διακριτά σήματα στον Τοξότη Β. «μέχρι στιγμής έχουμε εντοπίσει περίπου 50 μόρια στην έρευνά μας, και δύο από αυτά δεν τα είχαμε ξαναδεί ποτέ πριν» αναφέρει ο Μπελός.
Η διαπίστωση αυτή χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι πολλές από τις χημικές ουσίες που γνωρίζουμε ως προϊόν των έμβιων όντων μπορεί να παραχθεί και με άλλους τρόπους, όπως μέσω της επίδρασης του υπεριώδους φωτός σε άλλα μόρια, όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση.
Οι αλκοόλες, συμπεριλαμβανομένης της αιθανόλης, εμφανίζονται έτσι....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.iefimerida.gr