Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Πώς η Γερμανία παρακολουθεί και τους Έλληνες πολίτες μέσω ίντερνετ

merkel tilefono4 475 355 Ο Γερμανός “Μεγάλος Αδερφός”   Πώς η Γερμανία παρακολουθεί και τους Έλληνες πολίτες μέσω ίντερνετ- Πολίτες 196 χωρών παρακολουθεί η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών.- Επίσημα έγγραφα αποδεικνύουν ότι οι παρακολουθήσεις γίνονται με τη γενική επίκληση του κινδύνου της διεθνούς τρομοκρατίας.- Ποιες εταιρίες είναι μέλη – πελάτες του γερμανικού κόμβου επικοινωνιών.Ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλεφωνικές επικοινωνίες μέσω ίντερνετ παρακολουθεί η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας (BND) σύμφωνα με έγγραφα που επικαλείται η εφημερίδα “Τα Νέα Σαββατοκύριακο”.Τα έγγραφα αυτά δόθηκαν στην εφημερίδα από πηγή στη Γερμανία στο πλαίσιο των ...ερευνών για τις μαζικές υποκλοπές δεδομένων παγκοσμίως και όπως προκύπτει, σύμφωνα με το δημοσίευμα εκτός από τη δράση των αμερικανικών και βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, στο παιχνίδι των μαζικών παρακολουθήσεων των χρηστών του ίντερνετ έχουν μπει δυναμικά και οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες.
Οι παρακολουθήσεις αυτές, σύμφωνα με το δημοσίευμα, γίνονταν με τη γενική επίκληση του κινδύνου της διεθνούς τρομοκρατίας.
Όπως φαίνεται σε ντοκουμέντο που κατατέθηκε κατά τη διάρκεια δικαστικής διαμάχης μεταξύ γερμανού δικηγόρου και της BND, οι παρακολουθήσεις, πραγματοποιούνται γενικά για λόγους “διεθνούς τρομοκρατίας”, ωστόσο δεν ξεκαθαρίζεται το μέγεθος και η έκταση των παρακολουθήσεων σε ξένους στόχους. Ο δικηγόρος Νίκο Χάρτινγκ μήνυσε την BND επειδή θεώρησε ότι η επικοινωνία του μέσω e-mail με ξένους πελάτες του μπορεί να αποτελεί στόχο των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, ενώ υποστήριζε ότι η υπηρεσία δεν είχε το δικαίωμα να παρακολουθεί τον ίδιο καθώς είναι γερμανός πολίτης.
Στη λίστα με τις επικοινωνίες των χωρών που παρακολουθούνται, η οποία δόθηκε στο δικαστήρια πριν από λίγο καιρό, αναφέρεται και η Ελλάδα. Ο εν λόγω κατάλογος των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών είχε επισυναφθεί σε άλλα δικαστικά έγγραφα και φέρει τον τίτλο “Τηλεπικοινωνίες-σχέσεις”.
Εκτός όμως από την Ελλάδα στη λίστα περιλαμβάνονται ακόμα 195 χώρες και τοποθεσίες. Ανάμεσά τους η Βρετανία, η Γαλλία, το Βέλγιο αλλά και η Νήσος Ουέικ των ΗΠΑ στον Ειρηνικό και η Μπουργκίνα Φάσο στη Δυτική Αφρική.
Ο κατάλογος με τους 196 στόχους βρίσκεται σε ισχύ από τις 13 Απριλίου του 2010.
Όπως αναφέρεται σε περσινή μελέτη της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών, στο πλαίσιο των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων της γερμανικής BND “λειτουργεί μια υπηρεσία η οποία μπορεί να συνδέεται απευθείας με ψηφιακούς κόμβους μέσω των οποίων πραγματοποιείται η ροή των περισσότερων ξένων επικοινωνιών”. Σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία, οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες επιτρέπεται να αναζητούν έως και το 20% των επικοινωνιών που έχουν “ξένα στοιχεία” με ορισμένες λέξεις – κλειδιά για σκοπούς καταπολέμησης της τρομοκρατίας ή προστασίας του Συντάγματος. Αυτό βέβαια επιτρέπεται να το κάνουν μόνο σε γερμανικό έδαφος. Στη μελέτη του Ευρωκοινοβουλίου αναφέρεται ότι ο μεγαλύτερος κόμβος επικοινωνιών στη Γερμανία είναι ο DE-CIX στη Φρανκφούρτη. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Spiegel, οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν συστήσει ειδικά γραφεία και εγκαταστάσεις σε αυτή τη θέση ώστε να εκτρέπουν την εισερχόμενη κίνηση δεδομένων, να αντιγράφουν και να μεταφέρουν τα δεδομένα για περαιτέρω ανάλυση στην έδρα της BND στο Πούλαχ κοντά στο Μόναχο.
Τρεις ελληνικές εταιρίες “πελάτες” του DE CIX....
 
Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr