Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Φυσικοί προσομοίωσαν την αποστολή φωτονίων στο παρελθόν 95B7709C2A357DA7200B8677732200B2 Το ταξίδι στο χρόνο μπορεί να γίνει πραγματικότηταΑν ένας ταξιδιώτης του χρόνου μπορούσε να πάει πίσω στο χρόνο και να αποτρέψει τη συνάντηση των παππούδων και γιαγιάδων του, θα μπορούσε να αποτρέψει και τη γέννηση του;
Μέσα σε αυτές τις σειρές συμπυκνώνεται η ουσία μιας θεωρίας, η οποία είναι γνωστή ως το «παράδοξο του παππού», η οποία αναφέρεται συχνά για να δηλώσει πως το ταξίδι στο χρόνο είναι κάτι αδύνατο.Υπάρχουν όμως ορισμένοι ερευνητές, οι οποίοι πιστεύουν το ακριβώς αντίθετο.Μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Κουήνσλαντ προσομοίωσε πώς ...
θα μπορούσαν να συμπεριφερθούν τα φωτόνια σε ένα ταξίδι στο χρόνο, υποδηλώνοντας ότι το «παράδοξο του παππού» θα μπορούσε να λυθεί σε κβαντικό επίπεδο.
Τα αποτελέσματα της έρευνάς τους δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Nature Communications.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν στη μελέτη τους φωτόνια – σωματίδια του φωτός – για να προσομοιώσουν το ταξίδι των κβαντικών σωματιδίων πίσω στο χρόνο.
Μελετώντας τη συμπεριφορά τους, οι επιστήμονες αποκάλυψαν πιθανές, περίεργες πτυχές της σύγχρονης φυσικής.
Οι ερευνητές εξέτασαν δύο πιθανά αποτελέσματα: το ταξίδι ενός φωτονίου στο χρόνο και την αλληλεπίδρασή του με το μεγαλύτερο εαυτό του.
Το 1991 ήταν η πρώτη φορά που προβλέφθηκε ότι το ταξίδι στο χρόνο θα μπορούσε να είναι δυνατό στον «κβαντικό κόσμο», επειδή τα κβαντικά σωματίδια συμπεριφέρονται σχεδόν έξω από τις σφαίρες της φυσικής.
«Οι ιδιότητες των κβαντικών σωματιδίων είναι ασαφείς ή αβέβαιες εξαρχής, επομένως υπάρχει αρκετός χώρος για να αποφευχθούν ασυνεπείς καταστάσεις σε ό,τι αφορά ένα ταξίδι στο χρόνο» ανέφερε ο καθηγητής Timothy Ralph.
«Το ζήτημα ενός ταξιδιού στο χρόνο σχετίζεται με δύο από τις πιο επιτυχημένες....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr