Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Δημιούργησαν «έξυπνα» γυαλιά για ανθρώπους με σοβαρή απώλεια όρασης


gialia 660 1 «Έξυπνα» γυαλιά χαρίζουν το φως σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα όρασηςΒρετανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με επικεφαλής τον δρ. Στέφεν Χικς, δημιούργησαν «έξυπνα» γυαλιά για ανθρώπους με σοβαρή απώλεια όρασης.
Τα γυαλιά βελτιώνουν τις εικόνες των κοντινών ανθρώπων και αντικειμένων χάρη στους ειδικούς φακούς τους, που διαθέτουν μία τρισδιάστατη κάμερα και έτσι παρέχουν μια πολύ πιο καθαρή εικόνα. Μερικοί άνθρωποι που τα ....
χρησιμοποίησαν δοκιμαστικά, κατάφεραν για πρώτη φορά να δουν τους σκύλους που τους βοηθούσαν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο.
Οι εικόνες της κάμερας γίνονται αντικείμενο επεξεργασίας από έναν υπολογιστή και στη συνέχεια προβάλλονται σε πραγματικό χρόνο στους φακούς- οθόνη. Ο κάτοχος των γυαλιών ουσιαστικά βλέπει αυτό που τα γυαλιά του δείχνουν και το οποίο είναι πιο φωτεινό και με σαφέστερα περιγράμματα.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι, έπειτα από διαδοχικές βελτιώσεις της τεχνολογίας, τα γυαλιά πλέον είναι έτοιμα να εγκαταλείψουν το πεδίο των ερευνητικών δοκιμών και να αξιοποιηθούν ευρέως, σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους, παρέχοντας μεγαλύτερη ανεξαρτησία στις κινήσεις των ατόμων με προβλήματα όρασης. Όσοι τα έχουν δοκιμάσει, δηλώνουν ενθουσιασμένοι, καθώς μπορούν να δουν πράγματα που δεν μπορούσαν ως τώρα, όπως τα ίδια τα χέρια τους, λεπτομέρειες σε πρόσωπα, τις σκάλες, τα εμπόδια μπροστά τους κ.α.
Προς το παρόν, πάντως, το πρόβλημα είναι ότι τα γυαλιά.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr