Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Τα μωρά αρρωσταίνουν συνέχεια λόγω... ξεχασιάρικου ανοσοποιητικού συστήματος

Γιατί τα μωρά αρρωσταίνουν συνέχειαΤην απάντηση στο γιατί τα μωρά αρρωσταίνουν συνέχεια πιστεύουν ότι βρήκαν αμερικανοί ερευνητές. Οπως αναφέρουν, αυτό συμβαίνει επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι ιδιαιτέρως... ξεχασιάρικο. Συγκεκριμένα οι ειδικοί του Κολεγίου Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Κορνέλ είδαν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα νεαρών ποντικών αποκρινόταν στις λοιμώξεις με μεγαλύτερη ταχύτητα και δριμύτητα σε σύγκριση με εκείνο των ενηλίκων, ωστόσο η ανοσία διαρκούσε πολύ λιγότερο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ανακάλυψη αυτή θα ....οδηγήσει σε πιο αποτελεσματικούς εμβολιασμούς για την ανοσοποίηση των παιδιών. Οι μολυσματικές νόσοι είναι υπαίτιες για περισσότερο από το ένα τρίτο των θανάτων βρεφών παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Οι εμβολιασμοί προστατεύουν τον πληθυσμό «διδάσκοντας» στο ανοσοποιητικό σύστημα να θυμάται τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Ωστόσο η ανοσία στα βρέφη «ξεθωριάζει» γρήγορα, με αποτέλεσμα να απαιτούνται επιπλέον δόσεις του εμβολίου μετά τον πρώτο εμβολιασμό.

Τα νέα ευρήματα που δημοσιεύθηκαν στο τεύχος Μαΐου του επιστημονικού εντύπου «Journal of Immunology» δείχνουν έναν νέο δρόμο για αποτελεσματικότερους εμβολιασμούς των βρεφών και των παιδιών ενάντια στις λοιμώδεις νόσους.

Προς αποτελεσματικότερα εμβόλια
«Το τέλειο εμβόλιο θα ήταν εκείνο που θα μπορούσε να χορηγηθεί σε μία μόνο δόση αμέσως μετά τη γέννηση και θα προκαλούσε μακροπρόθεσμη ανοσία» ανέφερε ο ανοσολόγος Μπράιαν Ραντ, επικεφαλής της μελέτης, και προσέθεσε: «Δεν υπάρχουν όμως τέτοια εμβόλια καθώς δεν έχουμε κατανοήσει για ποιον λόγο τα βρέφη χάνουν γρήγορα την ανοσία τους». Σύμφωνα με τον ειδικό, το νέο εύρημα μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή του τρόπου με τον οποίον εμβολιάζονται τα παιδιά με στόχο να ενισχυθεί η ανοσοποίησή τους στην αρχή της ζωής τους, η οποία θα έχει όμως και διάρκεια.

Η ανοσοποίηση του οργανισμού ενάντια στους περισσότερους παθογόνους μικροοργανισμούς εξαρτάται από τον σχηματισμό μνημονικών Τ κυττάρων τα οποία θυμούνται συγκεκριμένους «εχθρούς» και μπορούν ταχέως να αποκριθούν σε περίπτωση μελλοντικών λοιμώξεων.

Οι ενήλικοι σχεδόν πάντα «γεννούν» μεγάλους αριθμούς αποτελεσματικών μνημονικών Τ κυττάρων κατά τη διάρκεια μιας λοίμωξης, εκ των οποίων ποσοστό της τάξεως του 10% παραμένει σε μια «δεξαμενή μακροπρόθεσμης μνήμης» ώστε να υπάρχει γρήγορη ανοσολογική απόκριση την επόμενη φορά που θα εμφανιστεί ο ίδιος... εισβολέας.

Live fast, die young....
 
Διαβάστε περισσότερα στο: www.tovima.gr