Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Περίπου 150 φορές την ημέρα αγγίζει ένας μέσος χρήστης το κινητό του

Τα κινητά κουβαλούν το βακτηριακό «αποτύπωμα» του κατόχου τουςΟυάσινγκτον 
Το βακτηριακό «αποτύπωμα» του ιδιοκτήτη τους κουβαλούν τα κινητά τηλέφωνα σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Ορεγκον.
Σύμφωνα με τα ευρήματα των επιστημόνων, οι χρήστες «μεταδίδουν» στη συσκευή τους περί το 82% κοινών βακτηρίων που έχουν στα δάχτυλά τους, γεγονός που θα μπορούσε να βοηθήσει ως προς την παρακολούθηση της...
γενικότερης βακτηριακής εξάπλωσης. Η εν λόγω βακτηριακή «ταυτότητα», κατά τους ειδικούς, αντιστοιχεί σε τρισεκατομμύρια διαφορετικούς μικροοργανισμούς που ζουν στο σώμα μας.
Ενας μέσος χρήστης κινητού τηλεφώνου, αγγίζει τη συσκευή του περίπου 150 φορές την ημέρα.
Κινητά στο μικροσκόπιο
Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές χαρτογράφησαν το DNA των βακτηρίων που εντοπίζονταν στον δείκτη και στον αντίχειρα 17 ατόμων. Στη συνέχεια έλαβαν δείγμα από την επιφάνεια της οθόνης του κινητού τηλεφώνου τους.
Σε 51 δείγματα που έλαβαν εντόπισαν συνολικά 7.000 διαφορετικά είδη βακτηρίων. Περίπου το 82% των κοινών βακτηρίων «κατοικούσαν» τόσο στα δάχτυλα των εθελοντών, όσο και στην οθόνη του κινητού τους. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και οικογένειες βακτηρίων που εντοπίζονται στο έντερο, στο δέρμα και στην στοματική κοιλότητα π.χ. στρεπόκοκκος, σταφυλόκοκκος, κορυνοβακτήριο κ.ά.
Βακτήρια εντοπίζονταν στα κινητά και των δύο φύλων, με τις γυναίκες ωστόσο να έχουν πιο ισχυρή...

Διαβάστε περισσότερα στο: www.tovima.gr