Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Το The Last of Us γίνεται ταινία

Τον περασμένο Νοέμβριο προέκυψαν οι πρώτες φήμες και στον τίτλο εκείνου του άρθρου βάλαμε κι ένα ερωτηματικό, για να καλύψουμε τα νώτα μας. Πλέον, δεν φαίνεται να χρειάζεται κάτι τέτοιο και το The Last of Us γίνεται ταινία, μια κίνηση εξαιρετικά λογική κι αναμενόμενη, λόγω της φύσης του παιχνιδιού, της θεματολογίας, αλλά και της αριστουργηματικής αφήγησής του.
Τη διανομή της ταινίας, όπως γράφεται στο αποκλειστικό θέμα του Deadline, έχει αναλάβει η....
Screen Gems, θυγατρική της Sony Pictures, και την παραγωγή η εταιρεία του Sam Raimi, Ghost House Pictures. Ο συνιδρυτής της Naughty Dog, Evan Wells, δηλώνει ότι η developer προσεγγίστηκε μετά τον Ιούνιο, όταν και κυκλοφόρησε το videogame, από διάφορους ανθρώπους για την κινηματογραφική μεταφορά του The Last of Us, παρόλα αυτά δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερους συνεργάτες από αυτούς που τελικά έδωσε τα χέρια μαζί τους.
Τώρα, το σενάριο έχει αναλάβει ο writer και game director του τίτλου, Neil Druckmann. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε αρκετά μακριά από το οτιδήποτε έχει να κάνει με την προβολή του φιλμ, μην ξεχνάτε ότι και η cine μεταφορά του Uncharted ανακοινώθηκε το 2009 και από τότε... Κατά τα λοιπά, μήπως σκέφτεστε ποιος μπορεί να ενσαρκώσει τον Joel και την Ellie; Κάθε πρόταση στα σχόλια δεκτή, να πούμε μόνο ότι το Eurogamer προτείνει τον George Clooney (ως Joel). Χμμ, τον έχουμε ξαναδεί με μούσι...
Πηγή
 
UPDATE
Σε μια σημαντική επισήμανση προέβη ο writer και game director του The Last of Us, Neil Druckmann, ο οποίος είναι και υπεύθυνος για το σενάριο της ομώνυμης ταινίας, όπως πιθανώς να διαβάσατε στο αρχικό άρθρο. Έτσι, η κινηματογραφική μεταφορά θα βασίζεται στα γεγονότα που διαδραματίζονται στο παιχνίδι, και δεν πρόκειται για μια οποιαδήποτε ιστορία που απλά εκτυλίσσεται στον κόσμο που δημιούργησε η developer Naughty Dog.
Με άλλα λόγια, αποτελεί μια μεταφορά όνομα και πράγμα, μια προσαρμογή/ διασκευή του original σεναρίου για τις ανάγκες της ταινίας. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Druckmann στο IGN, το project είναι ακόμα στην αρχή του, στα μπετά, μόλις ξεκίνησαν να ξύνουν την επιφάνεια, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Βέβαια, ακόμα πρέπει να ξεκαθαριστούν πολλές λεπτομέρειες και πτυχές του σεναρίου, ώστε να κολλήσει με τις ανάγκες ενός φιλμ, αλλά το βασικό είναι ότι θα βιώσουμε ξανά (από την πλευρά του θεατή αυτή τη φορά) την ιστορία του Joel και της Ellie. Λέτε να αλλάξουν το τέλος; Λέτε να κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου (γκούχου, γκούχου...); Πολλά και βασανιστικά τα ερωτήματα, και δεν βλέπω να παίρνουμε απάντηση σύντομα (2016, 2017 στις αίθουσες, κανείς δεν ξέρει ακόμη...).

http://www.thegang.gr