Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας υπέκλεπταν βιντεοκλήσεις από χρήστες του Yahoo!

Οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας και της NSA, υπέκλεψαν τις φωτογραφίες από περίπου 1,8 εκατoμμύρια χρήστες όταν πραγματοποιούσαν βιντεοκλήσεις, μέσω των  webcam τους.
 Σύμφωνα με την Guardian, η βρετανική μυστική υπηρεσία GCHQ, με τη βοήθεια της NSA, έκλεβαν φωτογραφίες χρηστών του Yahoo! κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων, στα πλαίσια του προγράμματος "παρακολούθησης", με την κωδική ονομασία "Οπτικό Νεύρο".Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, συγκέντρωσαν φωτογραφίες από....
βιντεοκλήσεις περισσότερων από 1,8 εκατομμυρίων χρηστών των υπηρεσιών του Yahoo!, ανεξαρτήτως εάν ήταν "ύποπτοι" για τέλεση αδικημάτων ή όχι, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Guardian.

Τμήμα του υλικού που συνέλλεξαν ήταν σεξουαλικού περιεχομένου. Οι συνομιλίες πάντως δεν αποθηκεύτηκαν στο σύνολό τους, αλλά έσωζαν μία εικόνα ανά πέντε λεπτά, ώστε να μην υπερφορτώνονται οι servers και - κυρίως - να παρακάμπτεται η νομοθεσία περί προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2008 και συνέχισε τη λειτουργία του μέχρι και το 2012, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο της βρετανικής υπηρεσίας.

Βασικός στόχος της υπηρεσίας ήταν να πειραματιστεί στην αυτόματη αναγνώριση προσώπων ώστε να μπορεί να παρακολουθεί στόχους, αλλά και να συγκεντρώσει πληροφορίες. Η αξιοποίηση των δεδομένων γινόταν μέσω ενός λογισμικού της NSA.

Η Yahoo! εξέφρασε την οργή της τονίζοντας ότι αν αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες, τότε πρόκειται για "ένα άνευ προηγουμένου επεισόδιο παραβίασης της προσωπικής ζωής των χρηστών μας, γεγονός απολύτως απαράδεκτο".

http://www.e-pcmag.gr/