Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Γιατί το βελάκι στα Windows έχει μια κλίση 45 μοιρών προς τα αριστερά

Γιατί το βελάκι από το ποντίκι του υπολογιστή γέρνει προς τα αριστερά; -Η  απάντηση σε μια φυσική περιέργεια  Το βελάκι στα Windows έχει μια κλίση 45 μοιρών προς τα αριστερά αλλά πλέον μας φαίνεται φυσιολογικό. Ομως κάποιοι που έχουν φυσική περιέργεια αλλά και παιδιά που έχουν την απορία, έψαξαν το γιατί το διάσημο βελάκι του υπολογιστή κοιτάει προς τα αριστερά.
Το βελάκι έχει την ίδια κλίση και σε άλλα λειτουργικά συστήματα και ο λόγος είναι πλέον "ιστορικός". Το ποντίκι εμφανίστηκε στις 9 Δεκεμβρίου 1968 από τον...
Douglas Englebart και τότε το βελάκι έδειχνε προς τα πάνω.
Ωστόσο λίγα χρόνια αργότερα, η XEROX, γράφει το e-go, δημιούργησε τον πρώτο υπολογιστή με παράθυρο και κεντρικό μενού διαχείρισης.
Στο XEROX Parc εμφανίστηκε και ο κέρσορας ο οποίος έδειχνε προς τα κάτω.
Η φορά του δείκτη αλλά και η κακή ανάλυση στις οθόνες της εποχής, έκαναν πολύ δυσδιάκριτο το δείκτη.
Έτσι ο Douglas Englebart αποφάσισε να δώσει τη χαρακτηριστική κλίση στο ποντίκι. Το ίδιο ποντίκι με την ίδια κλίση πήραν και ο Steve Jobs και ο Bill Gates για τους προγόνους των συστημάτων OS και Windows αντίστοιχα.
Σήμερα τα ποντίκια έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα καθώς κερδίζουν έδαφος συσκευές με οθόνες αφής όπως τα smartphone και τα tablet.