Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

The Intercept:Tο νέο σάιτ που υπόσχεται να φτάσει τις αποκαλύψεις στα άκρα

The Intercept -Ποιο είναι το νέο σάιτ που υπόσχεται να φτάσει τις αποκαλύψεις στα άκρα, υπηρετώντας την ανεξάρτητη δημοσιογραφία Ο 46χρονος δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του ebay, Pierre Omidyar, βρίσκεται πίσω από ένα νέο online εκδοτικό επιχείρημα. Έτσι, δημιουργεί την εταιρεία First Look Media (όπου θα επενδύσει περί τα 250 εκατ. δολάρια), η οποία λανσάρει σήμερα το πρώτο της site με την ονομασία The Intercept.
Ενα νέο σαιτ με «δυνατές» υπογραφές έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του και όπως αναφέρει,...
σκοπεύει να φτάσει στα άκρα όσον αφορά τις αποκαλύψεις που σχετίζονται με τις διαρροές του Edward Snowden, σχετικά με την υπηρεσία εθνικών ασφάλειας (NSA) και όχι μόνο.
Σύμφωνα με το digitallife, πίσω από το «The Intercept» βρίσκεται ο 46χρονος δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του ebay, Pierre Omidyar που ίδρυσε την εταιρεία First Look Media επενδύοντας 250 εκατ. δολάρια.The Intercept -Ποιο είναι το νέο σάιτ που υπόσχεται να φτάσει τις αποκαλύψεις στα άκρα, υπηρετώντας την ανεξάρτητη δημοσιογραφία
Οπως αναφέρει το εισαγωγικό σημείωμα του σάιτ, το «The Intercept» θα καλύψει πολλές βιομηχανίες και θέματα, στο πλαίσιο της αποστολής του να έχει «υπόλογες τις πιο ισχυρές κυβερνητικές και εταιρικές ομάδες» υπονοώντας πως θα υπηρετήσει την «ανεξάρτητη δημοσιογραφία».
Ο πρώην δημοσιογράφος της Guardian, Glenn Greenwald, πρόσωπο-κλειδί όσον αφορά τις δημοσιεύσεις στο αγγλικό μέσο των αποκαλύψεων του πρώην στελέχους της NSA, συμμετέχει στο The Intercept, μαζί με μία δωδεκαμελή, προς το παρόν, ομάδα, που περιλαμβάνει ακόμη τη διάσημη κινηματογραφίστρια Laura Poitras, αλλά και το δημοσιογράφο, ερευνητή και συγγραφέα Jeremy Scahill.
Ο Greenwald ανέφερε, μάλιστα, στο παρελθόν πως διαθέτει τα πλήρη αρχεία που διέρρευσε ο Edward Snowden. Ηδη στα πρώτα του θέματα περιλαμβάνεται ένα άκρως ενδιαφέρον θέμα σύμφωνα με το οποίο τα προγράμματα επιτήρησης της NSA, έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για τον εντοπισμό στόχων των αμερικανικών drones, ενώ σε ένα άλλο guest post ο αμερικανός καλλιτέχνης Trevor Paglen δημοσιεύει αποκλειστικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από εγκαταστάσεις της NSA και άλλων υπηρεσιών πληροφοριών ανά τον κόσμο.