Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Ελλάδα:Kόμβος νέας υποθαλάσσιας ταχείας διαδρομής στο Internet

Στην Ελλάδα κόμβος νέας υποθαλάσσιας ταχείας διαδρομής στο InternetΔεκαεπτά εταιρείες επικοινωνιών συνυπέγραψαν στις 27 Ιανουαρίου 2014 στο Χονγκ Κονγκ συμφωνία για την κατασκευή και τη συντήρηση ενός υποθαλάσσιου διεθνούς καλωδίου υπερ-υψηλών ταχυτήτων. Πρόκειται για το AAE-1 (Asia, Africa Europe-1) -ονομασία που μαρτυρά ότι ίσως ακολουθήσουν και άλλα- με τεχνολογία 100Gbps και συνολική χωρητικότητα 40Tbps.


Δείτε στο submarinecablemap.com έναν χάρτη των υποθαλάσσιων καλωδίων και εστιάστε στην Ελλάδα.

Αυτό το υποθαλάσσιο καλώδιο δημιουργεί μια εναλλακτική διαδρομή στα υφιστάμενα υποθαλάσσια καλώδια που χαρακτηρίζονται υπερφορτωμένα, και μάλιστα χαμηλής καθυστέρησης (low latency). Ανάμεσα στους 17, και ο Όμιλος ΟΤΕ μέσω της θυγατρικής του, ΟΤΕGLOBE.

Στο έργο συμμετέχουν επίσης οι China Unicom (Κίνα), Chuan Wei (Καμπότζη), Djibouti Telecom (Τζιμπουτί), Etisalat (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), Mobily (Σαουδική Αραβία), Omantel (Ομάν),  Ooredoo (Κατάρ), PCCW Global (Χόνγκ Κόνγκ), Pakistan Telecommunication Company Limited PTCL (Πακιστάν), Telecom Egypt (Αίγυπτος), TeleYemen (Υεμένη), TOT (Ταϊλάνδη),  Viettel (Βιετνάμ) και άλλοι τρεις πάροχοι από άλλες χώρες που δεν κατονομάζονται.

Το AAE-1 θα έχει δύο εναλλακτικά σημεία παρουσίας (PoP) στην Ασία (στο Χονγκ Κονγκ και στην Σιγκαπούρη) και τρία εναλλακτικά σημεία διασύνδεσης στην Ευρώπη (μέσω Γαλλίας, Ιταλίας και Ελλάδας), και έτσι θα παρέχει εναλλακτικές επιλογές τόσο στα μέλη του consortium όσο και στους πελάτες τους.

Η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής και συντήρησης σήμανε την έναρξη των εργασιών κατασκευής. Το νέο καλώδιο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016.

Με την ολοκλήρωση και εμπορική διάθεσή του, το ΑΑΕ-1 θα διασυνδέει πλέον το Χονγκ Κονγκ, το Βιετνάμ, την Καμπότζη, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη, την Ινδία, το Πακιστάν, το Ομάν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, την Υεμένη, το Τζιμπουτί, τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Το ΑΑΕ-1 χαρακτηρίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα υποθαλάσσια καλωδιακά συστήματα στον κόσμο, έκτασης περίπου 25.000 χιλιομέτρων και θα είναι από τα ελάχιστα που θα διασυνδέουν το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, με τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ευρώπη.

Η κατασκευή του νέου καλωδίου αναμένεται να προκαλέσει ραγδαία ανάπτυξη στις συμμετέχουσες εταιρείες και χώρες, παρέχοντας ασφαλή, αξιόπιστη και ταχύτατη διασύνδεση.
Στην Ελλάδα κόμβος νέας υποθαλάσσιας ταχείας διαδρομής στο Internet
Ο Όμιλος ΟΤΕ εξηγεί πως με την επένδυσή του αυτή μέσω της θυγατρικής του OTEGLOBE, η Ελλάδα αναδεικνύεται σε «κυρίαρχο τηλεπικοινωνιακό κόμβο της Ευρώπης».  Ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Ζαχαρίας Πιπερίδης, δήλωσε: «Αξιοποιώντας τη γεωγραφική θέση της χώρας μας και με το βλέμμα στραμμένο στις απαιτήσεις του μέλλοντος, καταφέραμε να φέρουμε στην Ελλάδα ένα από τα μεγαλύτερα καλωδιακά συστήματα του κόσμου, το ΑΑΕ-1, καθιερώνοντας έτσι την Ελλάδα ως το νέο μεγάλο τηλεπικοινωνιακό κόμβο της Μεσογείου και της Ευρώπης γενικότερα. Το όφελος είναι μεγάλο για τη χώρα μας και τον Όμιλο ΟΤΕ, αλλά εξίσου μεγάλο είναι και για τους πελάτες μας, καθώς με αυτήν μας τη νέα σημαντική επένδυση εξασφαλίζουμε την κάλυψη των ολοένα αυξανόμενων αναγκών τους για υψηλής ποιότητας παγκόσμια διασύνδεση.»

Η συγκεκριμένη επένδυση έρχεται να προστεθεί στις επενδύσεις ύψους €1,2 δισ. του Ομίλου ΟΤΕ, τα επόμενα 4 χρόνια στην Ελλάδα, σημαντικό μέρος των οποίων αφορά σε δίκτυα Νέας Γενιάς σταθερής και  κινητής τηλεφωνίας.