Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

H Φωτογραφία της Χρονιάς 2014 και η παράξενη ιστορία της


SignalΗ Φωτογραφία της χρονιάς για το World Press Photo, είναι διά χειρός του Αμερικανού φωτογράφου John Stanmeyer για τις ανάγκες του National Geographic. Νομίζει κανείς πως είναι μία ομάδα Αφρικανών που σε στιγμές ρομαντισμού φωτογραφίζουν το φεγγάρι. Κι όμως.

Η λήψη που πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2013, στις ακτές του Djibouti, δείχνει Αφρικανούς μετανάστες που «στοχέυουν» προς το φεγγάρι, μήπως κι έτσι «πιάσουν» σήμα κινητής από την γειτονική...
Σομαλία. Κι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να έρθουν σε επαφή με τους δικούς τους στις χώρες απ’ όπου προέρχονται ή στις χώρες στις οποίες ελπίζουν να καταλήξουν μετά από ένα τεράστιο ταξίδι.
SignalΤο Djibouti, το μικρό κρατίδιο στη Βορειανατολική όχθη της Αφρικανικής ηπείρου, γειτονεύει με την Αιθιοπία, την Ερυθραία και τη Σομαλία, ενώ είναι γνωστό σταυροδρόμι για όλους εκείνους που ξεκινούν από τις πολύπαθες χώρες τους, για να φτάσουν είτε στη Μέση Ανατολή, είτε στην Ευρώπη ως μετανάστες. Οι μετανάστες της φωτογραφίας και όλοι εκείνοι που φτάνουν στις όχθες, ξέρουν πως αν πιάσουν σήμα από τη γειτονική Σομαλία, θα μπορέσουν να στείλουν SMS στους οικείους τους, πολύ φτηνότερα απ’ ότι αν χρησιμοποιήσουν τον ένα και μοναδικό πάροχο εκεί, την Djibouti Telecom.
Η φωτογραφία αυτή είναι από εκείνες τις σπουδαίες φωτογραφίες που λένε περισσότερες από χίλιες λέξεις. Λέξεις για την παγκοσμιοποίηση, την ανέχεια, την διαφορά ανάμεσα στον πρώτο και τον τρίτο κόσμο, την τεχνολογία. Είναι από τις φωτογραφίες εκείνες που κερδίζουν βραβεία γιατί έχουν κάτι σημαντικό να πουν.
Η λήψη πραγματοποιήθηκε με μία Canon EOS 5D Mark III

http://www.digitallife.gr/