Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Facebook:Πρώτο στη λίστα των καταγγελιών για παράνομη δραστηριότητα στα κοινωνικά δίκτυα

Πρώτο στη λίστα των καταγγελιών για παράνομη δραστηριότητα στα κοινωνικά δίκτυα έρχεται το Facebook, τη χρονιά που πέρασε, σύμφωνα με στοιχεία της SafeLine.Σύμφωνα με στοιχεία, που θα δοθούν αύριο στη δημοσιότητα, από τη SafeLine στο πλαίσιο της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, το Facebook είναι αυτό που κρατά τη μερίδα του λέοντος στον τομέα των καταγγελιών, καθώς πρόκειται για το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο και ίσως αυτό που έχει τις λιγότερες δικλίδες ασφαλείας....
Το πρώτο εξάμηνο του 2013 από τις 2.247 καταγγελίες που έλαβα η SafeLine αφορούσαν αποκλειστικά το Facebook.
Όπως τόνισε στο ΑΠΕ η δρ. Βερόνικα Σαμαρά, συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και Επικεφαλής της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr η γραμμή «καθημερινά λαμβάνει δεκάδες καταγγελίες για παράνομη δραστηριότητα στα κοινωνικά δίκτυα. Ιδιαίτερα αυξημένος είναι ο αριθμός των καταγγελιών που αφορούν το Facebook».

Όπως καταδεικνύει έρευνα του Saferinternet.gr, το Facebook όπως και άλλα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα παγκοσμίως, με εκατομμύρια μέλη ανά τον κόσμο, έχουν γίνει πόλος έλξης διαφόρων παράνομων δραστηριοτήτων.

Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν κλεμμένους κωδικούς πρόσβασης.

Η παραπάνω κατηγορία συνδέεται άμεσα με την παραβίαση προφίλ χρηστών (όπου τρίτοι αποκτούν πρόσβαση σε προφίλ χωρίς την άδεια των χρηστών).

Παρουσιάζονται, επίσης, κρούσματα ηλεκτρονικού εκφοβισμού (cyber-bullying) τόσο σε ανήλικους όσο και σε ενήλικους.


Συχνό φαινόμενο είναι και η αναδημοσίευση φωτογραφικού υλικού μελών χωρίς την άδειά τους.

Όπως εξηγεί η κ. Σαμαρά, κατά τη λήψη μιας τέτοιας καταγγελίας, η SafeLine ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία, ώστε να γίνει γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά η απομάκρυνση του περιεχομένου.

Εφόσον γίνει εξακρίβωση του παράνομου περιεχομένου μετά την επεξεργασία της καταγγελίας, προωθεί το περιεχόμενο και την καταγγελία απευθείας στους διαχειριστές της εκάστοτε ιστοσελίδας που έχουν καθοριστεί να επεξεργάζονται τις καταγγελίες.

Έπειτα, εκείνοι, με τη σειρά τους, απομακρύνουν το παράνομο περιεχόμενο από τους διακομιστές τους, διαγράφουν σελίδες παράνομου περιεχομένου και τα παραβιασμένα προφίλ χρηστών.


Επίσης, κάποιες από τις καταγγελίες αυτές προωθούνται στη Μονάδα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day), εορτάζεται την Τρίτη, για 11η συνεχή χρονιά σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.


Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι η δημιουργία από όλους τους χρήστες ενός καλύτερου Διαδικτύου, με σύνθημα: «Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο! (Let’s create a Better Internet Together!)».

Στην Ελλάδα, ο εορτασμός διοργανώνεται από τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, που αποτελεί και τον επίσημο εκπρόσωπο του Δικτύου INSAFE στη Ελλάδα.

Το Saferinternet.gr μαζί με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», συνδιοργανώνουν την κεντρική εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», στην Αγία Παρασκευή, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στο συνέδριο έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες, ενώ για όσους δεν θα μπορέσουν να λάβουν μέρος στο συνέδριο, η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω του διαδικτύου στη διεύθυνση http://vod.sch.gr/video/iptv/646.


Για τους ενδιαφερόμενους, το πρόγραμμα του συνεδρίου βρίσκεται στον ιστότοπο www.saferinternetday.gr.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Β. Παπαναγιώτου
http://www.nooz.gr