Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

4.794 τα τρωτά σημεία που έχουν εντοπιστεί και αναφερθεί το 2013


4 794 Total Number of Vulnerabilities Reported in 2013 4.794: O συνολικός αριθμός των ευπαθειών που αναφέρθηκαν το 2013 Η GFI Software έχει δημοσιεύσει μια έκθεση σχετικά με τρωτά σημεία που έχουν εντοπιστεί και αναφερθεί το 2013, με βάση στοιχεία από την Εθνική Βάση Δεδομένων Ευπαθειών. Ο αριθμός των κενών ασφάλειας που αναφέρθηκαν το 2013 ανήλθε σε 4.794, που αντιπροσωπεύει κατά μέσο όρο 13 νέα σφάλματα κάθε μέρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός σφαλμάτων που αναφέρθηκαν κατά τα τελευταία πέντε χρόνια.....

Σύμφωνα με τον Product Manager της GFI Software, Cristian Florian, περίπου το ένα τρίτο των αναφερόμενων σφαλμάτων είχαν χαρακτηριστεί ως «υψηλής κρισιμότητας».
Οι δέκα κορυφαίες εταιρείες – ένας κατάλογος που περιλαμβάνει την Oracle, τη Cisco, τη Microsoft, την IBM, την Apple, τη Google, τη Mozilla, την Adobe, τη Red Hat και την HP – ήταν υπεύθυνες για το ήμισυ του συνολικού αριθμού των σφαλμάτων.
Ο μεγαλύτερος αριθμός των bugs βρέθηκε σε προϊόντα της Oracle – συνολικά 514, 193 από τα οποία επηρέασαν τη Java. Όταν πρόκειται για υψηλής επικινδυνότητας σφάλματα, τα περισσότερα από αυτά αφορούν λογισμικό της Microsoft.
Το 2013, οι πιο στοχευμένες εφαρμογές ήταν ο Internet Explorer (128), η Java (193), ο Chrome (168), ο Firefox (149), ο Thunderbird (113) και ο Firefox ESR (100).
Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε την έκθεση της GFI Software.

http://www.secnews.gr/