Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Προσδέθηκε επιτυχώς το Soyuz στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό


 
Το διαστημόπλοιο Soyuz στο οποίο επιβαίνουν τρεις αστροναύτες- ένας Ρώσος, ένας Αμερικανός και ένας Καναδός- προσδέθηκε σήμερα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). «Στις 16:08 (ώρα Ελλάδας) το Soyuz TMA-O7M προσδέθηκε στον ISS ανακοίνωσε η Ρωσική Διαστημική υπηρεσία (Roskosmos).
Ο Ρώσος Ρόμαν Ρομανένκο, ο Αμερικανός Τόμας Μάρσμπερν και ο Καναδός Κρις Χάντφιλντ είναι οι τρεις επιβάτες του.....
διαστημοπλοίου αυτού που εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.
Οι τρεις αστροναύτες, που έχουν όλοι συμμετάσχει σε διαστημικές πτήσεις, θα συναντηθούν στον ISS και τους Ρώσους Όλεγκ Νοβίτσκι και Γιεβγκένι Τερέλκιν, καθώς και με τον Αμερικανό Κέβιν Φορντ, που έφθασαν εκεί στις 25 Οκτωβρίου.
Κατά τη διάρκεια της αποστολής τους, οι αστροναύτες αναμένεται να πραγματοποιήσουν πενήντα επιστημονικά πειράματα, κυρίως για να συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός συστήματος για την πρόβλεψη φυσικών καταστροφών και σεισμών.
Αναμένεται να επιστρέψουν στη Γη το Μάιο του 2013, ενώ οι άλλοι τρεις αστροναύτες που ήδη βρίσκονται στον ISS θα επιστρέψουν τον Μάρτιο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της NASA.
Η Ρωσία είναι πλέον η μόνη χώρα που μπορεί να μεταφέρει αστροναύτες στον ISS, μετά τον «παροπλισμό», το 2011 του τελευταίου αμερικανικού διαστημικού λεωφορείου.
Είχε όμως για ένα χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από χρόνο μια σειρά από αποτυχίες στον διαστημικό τομέα που είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια πολλών δορυφόρων και άλλων διαστημικών συσκευών, και κυρίως ενός φορτηγού διαστημικού σκάφους που επρόκειτο να ανεφοδιάσει τον ISS.

http://techit.gr