Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ανίχνευση σεισμού μέσω smartphone. Ίσως όχι και τόσο μακρινό όνειρο..!


photo 1 300x188 Ανίχνευση σεισμού μέσω smartphone. Ίσως όχι και τόσο μακρινό όνειρο!! Όλοι μας έχουμε σίγουρα προσέξει πως πολλά νέα κινητά τηλέφωνα που κυκλοφορούν στην αγορα, διαθέτουν μια σειρά αισθητήρων, GPS, πυξίδα και πολλά αλλά τα οποία βοηθούν το χρήστη να καταλάβει που είναι. Προσφέρουν, δηλαδή, ένα πλήθος από «έξυπνες» location – based εφαρμογές.
Όμως, πλέον, δεν αποτελεί καινοτομία η δυνατότητα να δείς που βρίσκεσαι μέσω του κινητού σου ή να κάνεις check – in στην αγαπημένη σου καφετέρια. Οι επιστήμονες προσπαθούν να κατασκευάσουν ένα ...
πρωτοποριακόσεισμόμετρο, που θα είναι ενσωματωμένο στο κινητό σου τηλέφωνο!
Πιο συγκεκριμένα, ο Κινγκάι Κόνγκ, μεταπτυχιακός φοιτητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τους αισθητήρες αυτούς με ένα καλύτερο τρόπο ώστε να μπορεί να υπάρξει application που να ανιχνέυει τη σεισμική δραστηριότητα.
Μέχρι και σήμερα, η ιδέα του σεισμόμετρου για smartphone είναι ακόμη στα «σπάργανα». Παρόλ’ αυτά οι ερευνητές έχουν ήδη κατορθώσει να ανιχνεύσουν στα εργαστήρια σεισμούς, των οποίων το μέγεθος φθάνει έως τα 5,0 ρίχτερ.
Υπάρχουν, όμως, αρκετές δυσκολίες για την άμεση κατασκευή μιας τέτοιας καινοτόμας εφαρμογής. Ειδικότερα, η υπέρμετρη ακτινοβολία που θα μπορούσε να προκλήθει εξαιτίας της ταυτόχρονης χρήσης πολλών κινητών τηλεφώνων, ίσως «μπερδέψει» τον εντοπιστή σεισμού, με αποτέλεσμα το σεισμόμετρο να δώσει σήματα… τα οποία όμως δεν είναι αληθή.
Παρά όλες τις δυσχέρειες και τις περιπλοκές, είναι βέβαιο πως αυτή η εφαρμογή θα προσφέρει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να προετοιμαστούν λίγο πριν την «έλευση» ενός σεισμού και να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά αυτή τη σημαντική απειλή της φύσης. Ίδωμεν!

Πηγή: planet-greece.blogspot.com

http://www.secnews.gr/