Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Εύκαμπτες οθόνες, εκτυπώσιμες μπαταρίες και έξυπνα ενδύματα Made in Greece;

Eκθέματα από την εκδήλωση με θέμα «Ανάπτυξη της Βιομηχανίας Οργανικών Ηλεκτρονικών στην Ελλάδα» που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012.
Η τεχνολογία των οργανικών ηλεκτρονικών παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα έναντι της παραδοσιακής τεχνολογίας του πυριτίου. Παραδείγματα εφαρμογών που βασίζονται σε νέα οργανικά, ημιαγώγιμα και αγώγιμα, υλικά και διαδικασίες παραγωγής μεγάλης κλίμακας είναι μεταξύ άλλων οι εύκαμπτες οθόνες, τα εύκαμπτα οργανικά φωτοβολταϊκά συστήματα, οι εκτυπώσιμες μπαταρίες, τα «έξυπνα» υφάσματα και η ενδυμασία με ενσωματωμένες οργανικές ηλεκτρονικές διατάξεις, οι βιο-διαγνωστικές συσκευές και τα..... εξελιγμένα συστήματα αναγνώρισης,  ή η «έξυπνη» συσκευασία τροφίμων. Πολλές από αυτές τις εφαρμογές βρίσκονται ήδη σε στάδιο ανάπτυξης από ελληνικές επιχειρήσεις.

Τα Οργανικά και Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά (Organic and Printed Electronics) θεωρούνται τα τελευταία χρόνια ένας από τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους τομείς της Νανοτεχνολογίας, με πολύ μεγάλη δυναμική για εμπορικές εφαρμογές που εκτιμάται πως θα δημιουργήσει μια αγορά μεγέθους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2015 και πολλαπλάσια μέσα σε 10 χρόνια (υπολογίζεται σε 65 δισεκατομμύρια ευρώ, το 2022).

  • Το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Τμήμα Φυσικής, με επιστημονικά υπεύθυνο τον καθηγητή Σ. Λογοθετίδη διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης για τις καινοτομίες που προσφέρουν τα Οργανικά Ηλεκτρονικά στο ξενοδοχείο Divani Caravel στις 21 Δεκεμβρίου 2012, 9:00-14:00
Η εκδήλωση έχει ως θέμα την «Δημιουργία της Βιομηχανίας των Οργανικών Ηλεκτρονικών στην Ελλάδα» και, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, «έχει πολλαπλή σημασία κυρίως στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε». Η ημερίδα ολοκληρώνεται το μεσημέρι της ίδιας ημέρας με την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ ερευνητών και επιχειρηματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για το πώς μπορεί η βιομηχανία των Οργανικών Ηλεκτρονικών να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την οικονομική κρίση.

Στόχος της ημερίδας είναι η προβολή της Ελληνικής Επιστημονικής και Τεχνολογικής Αριστείας και της Εμπορικής Αξιοποίησης των Οργανικών Ηλεκτρονικών με επίκεντρο την Ελλάδα καθώς και η ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων μεταξύ επιστημόνων από ερευνητικούς και, κυρίως, βιομηχανικούς φορείς (σε σύνθεση και επεξεργασία υλικών, ενέργεια και φωτοβολταϊκά, ηλεκτρονική, κλωστοϋφαντουργία, συσκευασία τροφίμων, βιο-ιατρική), επενδυτών και εκπροσώπων περιφερειακών και εθνικών αρχών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που έχουν ενδιαφέρον για συνεργασία, ενημέρωση και εμπορική αξιοποίηση των οργανικών ηλεκτρονικών.

Τα θέματα που θα καλυφθούν συγκεκριμένα, είναι:
  • Η Ελληνική Ερευνητική & Τεχνολογική Αριστεία στα Οργανικά Ηλεκτρονικά
  • Εφαρμογές των Οργανικών Ηλεκτρονικών από την ενέργεια, τον φωτισμό, τις οθόνες και τα ηλεκτρονικά, έως την βιο-ηλεκτρονική, τα έξυπνα υφάσματα, την μόδα και την έξυπνη συσκευασία των τροφίμων
  • Ελληνικές Δράσεις για την Εκμετάλλευση και Εμπορευματοποίηση των Οργανικών Ηλεκτρονικών
  • Η Καινοτομική Συστάδα ΗΟΡΕ-Ι (Hellenic Organic & Printed Electronics Industry Cluster) με 14 εταιρείες στην Ελλάδα αλλά και απο το εξωτερικό
  • Το Παράδειγμα των Οργανικών Ηλεκτρονικών, και οι Ευκαιρίες που αναδύονται για την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση και την αειφόρο ανάπτυξη.
Η εκδήλωση οργανώνεται από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Τμήμα Φυσικής, με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Καθηγητή Σ. Λογοθετίδη. Υποστηρίζεται από ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και την Ευρωπαϊκή κοινότητα, όπως τα ΝΑΝΟΡΓΑΝΙΚ και ΥΦΑΤΡΟΝΙΚ, το FlexNet, το COLAE το Cluster των εταιριών στα οργανικά ηλεκτρονικά HOPE-I και το ROleMak.