Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Εξακολουθούν οι απαράδεκτες συνθήκες στο εργοστάσιο του iPhone 5

Εκπομπή του δευτέρου καναλιού τής δημόσιας Γαλλικής τηλεόρασης, διείσδυσε στο εργοστάσιο τής Foxconn που παράγεται το iPhone 5 στην Κίνα, αποδεικνύοντας ότι λίγα έχουν αλλάξει σε σχέση με τις άθλιες συνθήκες εργασίας.
 Πριν μερικούς μήνες, οι Foxconn και Apple είχαν υποσχεθεί βελτίωση των συνθηκών εργασίας στα εργοστάσια της πρώτης, αλλά όπως φαίνεται η όποια βελτίωση υπάρχει γίνεται με πολύ αργά βήματα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι μισοτελειωμένοι κοιτώνες στο...
νέο εργοστάσιο φιλοξενούσαν ήδη εργάτες, παρά το γεγονός πως σε πολλές περιπτώσεις δεν υπήρχε όχι μόνο ηλεκτρικό ρεύμα αλλά ούτε καν νερό.

Ακόμη όμως και εκεί που υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα, ένας υπεύθυνος της Foxconn προειδοποιούσε τους εργαζομένους να μην συνδέουν συσκευές στο δίκτυο γιατί μία υπερφόρτωσή του προκάλεσε πυρκαγιά κατά την οποία σκοτώθηκαν οκτώ εργάτες…

Στις εγκαταστάσεις οι δημοσιογράφοι συνάντησαν μαθητές, σε νόμιμη ηλικία, οι οποίοι ανέφεραν πως βρίσκονται εκεί για δουλειά παρά τη θέλησή τους γιατί εκβιάστηκαν παρανόμως από τους διευθυντές των σχολείων τους πως δεν θα τους δώσουν το δίπλωμά τους εάν δεν πάνε να εγαστούν.

Ως προς τους μισθούς, οι εργαζόμενοι ανέφεραν πως μπορεί να αυξήθηκαν στα 290 δολάρια το μήνα, όμως στο μεγαλύτερο ποσοστό τους παρακρατούνται από την εταιρεία για στέγαση, ασφάλιση και σίτιση.

Τα ωράρια εργασίας παραμένουν εξουθενωτικά και όπως ισχυρίζονται εργατικά συνδικάτα πολλοί εργαζόμενοι υποχρεώνονται σε υπερωρίες έως 150 ώρες το μήνα, ενώ δουλεύουν έως και 90 ημέρες χωρίς διακοπή.

Από τη Foxconn δεν δέχθηκαν να μιλήσουν στους Γάλλους δημοσιογράφους για την κατάσταση που καταγράφηκε, αλλά κατόπιν εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν μεταξύ άλλων πως δεν είναι τέλειοι αλλά καθημερινά βελτιώνουν τις συνθήκες στα εργοστάσιά τους, συμμορφούμενοι με τους νόμους στην Κίνα και ακολουθώντας το πλάνο που έχει καταρτιστεί σε συνεργασία με τη Fair Labor Association η οποία και διεξήγαγε ενδελεχείς ελέγχους στις αρχές της χρονιάς.