Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

H AMD μειώνει δραματικά την παραγωγή της

Η AMD μείωσε δραματικά τις παραγγελίες της κατά τα τρία τέταρτα, σε σχέση με τη συμφωνημένη ποσότητα με την Globalfoundries, η οποία κατασκευάζει τους επεξεργαστές της.
 Η συγκεκριμένη κίνηση είναι μια προσπάθεια να αποφευχθούν τα πλεονάσματα των αποθεμάτων και πάνω από όλα να βελτιωθούν τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας, τα οποία βρίσκονται σε έντονα καθοδική πορεία.
 Το συμφωνημένο ποσό για το τρέχον τρίμηνο ήταν 500 εκατομμύρια δολάρια και αντί αυτού οι παραγγελίες περιορίστηκαν στα...
$115 εκατομμύρια. Η AMD όμως έχει να πληρώσει και μία ρήτρα 320 εκ. δολαρίων, εξαιτίας αυτής της υπαναχώρησης, κάτι που τελικά διαμορφώνει το όφελος στα 65 εκ. δολάρια.

Η AMD πάντως κατάφερε να μειώσει τις υποχρεώσεις της για το 2013, ενώ μείωσε και το κόστος για έρευνα και ανάπτυξη που πληρώνει στη Globalfoundries, αφού θα μεταβεί στην πιο "στάνταρ" κλίμακα κατασκευής των 28 νανομέτρων για τους επεξεργαστές της.
Πηγη


Περισσότερα για τους επεξεργαστές στο forum του e-pcmag.gr