Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Η Google σκανάρει τα πρόσθετα του Chrome και μπλοκάρει τα auto-install


Google Chrome8 Η Google σκανάρει τα πρόσθετα του Chrome και μπλοκάρει τα auto installΗ Google έχει λάβει δύο νέα μέτρα για να εμποδίσει τον Chrome browser της να γίνει ένας φορέας επίθεσης για κακόβουλα λογισμικά που εκτελούνται ως επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης.
Όπως και πολλά άλλα προγράμματα περιήγησης, ο Chrome επιτρέπει στους χρήστες να εγκαταστήσουν “επεκτάσεις”, εφαρμογές δηλαδή που αυξάνουν τη λειτουργικότητα. Η Google διαθέτει επίσηςκαι το “Chrome Web Store” για την προώθηση των πρόσθετων λειτουργιών και εφαρμογών.Η εταιρείας ασφαλείας Webroot, πρόσφατα...
επεσήμανε ότι ορισμένες από τις επεκτάσεις στο Chrome Web Store είναι παράνομες, καθώς εξαπατούν τους χρήστες ώστε π.χ. να κάνουν μη εξουσιοδοτημένες ενέργειες όπως η αλλαγή του χρώματος στο Facebook και στη συνέχεια κλέβουν όλα τα δεδομένα των χρηστών-θυμάτων.
Η Google απάντησε με δύο τρόπους, ένας εκ των οποίων είναι μια νέα υπηρεσία που ονομάζεται “to help keep you safe on the web”, με την οποία η εταιρεία θα αναλύει κάθε επέκταση που μεταφορτώνεται στο διαδικτυακό της κατάστημα και θα απενεργοποιεί όσες έχουν συσχετισμό με κακόβουλο λογισμικό.
Η άλλη ενέργεια της Google, περιλαμβάνει την επικείμενη νέα έκδοση 25 του προγράμματος περιήγησης Chrome, η οποία δεν θα επιτρέπει πλέον την εγκατάσταση των πρόσθετων χωρίς την ενημέρωση των χρηστών.

http://www.secnews.gr