Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Διαχείριση ηλεκτρονικής ζωής… μετά θάνατον


D3624EFBA9B8B7126D065F0A5F272FC5 Διαχείριση ηλεκτρονικής ζωής... μετά θάνατονΤι γίνονται τα online ίχνη κάποιου όταν εγκαταλείψει τον μάταιο τούτο κόσμο;
Εργαλεία και λύσεις για τους online λογαριασμούς και τα κοινωνικά δίκτυα του πεθαμένου…
Το θέμα είναι λιγότερο απλό απ’ όσο φαίνεται με μια πρώτη ματιά: πεθαίνει κάποιος και όλη η ηλεκτρονική του δραστηριότητα μένει αιωνίως online. Σαν να μην πέρασε μια μέρα!

Κι ενώ για τον αποθανόντα αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, αποτελεί ωστόσο για τους οικείους του. Πόσα μακάβρια...
«σκουντήματα» να σε καλεί το Facebook να κάνεις στον φίλο σου που έχετε να τα πείτε καιρό (και που προφανώς δεν θα τα ξαναπείτε ποτέ); Το ζήτημα με τα ηλεκτρονικά ίχνη που αφήνει πίσω του ο νεκρός δεν είναι μικρό πράγμα και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς.
Τα κοινωνικά του δίκτυα, οι λογαριασμοί των e-mail του και οι λοιπές ψηφιακές του δραστηριότητες δεν ανακαλούνται από μόνες τους. Εταιρίες με έργο ακριβώς αυτό ξεπηδούν πλέον συνεχώς, σε μια προσπάθεια να σεβαστούν οι συγγενείς τη μνήμη του νεκρού και να τον αφήσουν να φύγει ολοκληρωτικά από τα εγκόσμια.
Υπάρχουν ωστόσο και απλούστερες λύσεις για να σβήσει κάποιος τα online ίχνη του προσφιλούς του προσώπου…

E-Mails

intdeath1 Διαχείριση ηλεκτρονικής ζωής... μετά θάνατον
Το Hotmail δίνει τη δυνατότητα στους συγγενείς του αποθανόντα να παραλάβουν ένα CD με όλα τα ηλεκτρονικά μηνύματα του νεκρού, αρκεί να προσκομίσουν πιστοποιητικό θανάτου. Με τον ίδιο τρόπο, εξαφανίζεται και ο λογαριασμός του από τον πάροχο mail. Το Gmail παρέχει τις ίδιες επιλογές, με την απαραίτητη «χαρτούρα» φυσικά, αρκεί ο νεκρός να μεριμνήσει εκ των προτέρων: απαιτεί και ένα e-mail του θανόντα που θα αιτείται τη διαγραφή του λογαριασμού του (το οποίο και προωθεί εξουσιοδοτημένος δικηγόρος).
Κοινωνικά δίκτυα
intdeath2
Το Facebook σέβεται την επιθυμία της οικογένειας να διαγράψει τη σελίδα του νεκρού ή να την κρατήσει σε μια «κατάσταση μνημόσυνου», αφαιρώντας δηλαδή όλα τα status updates του και επιτρέποντας μόνο σε «ειδικούς» φίλους να έχουν πρόσβαση στο προφίλ του.
Πλατφόρμες φωτογραφιών

intdeath3
Οι photo-storage ιστοσελίδες, όπως το Flickr, θα κρατήσουν τον λογαριασμό του αποθανόντα ενεργό (δίνοντας τη δυνατότητα στην οικογένειά του να τον διαχειρίζεται), αν ωστόσο ο χρήστης είχε σημειώσει φωτογραφίες ως «private», το site δεν θα επιτρέψει στην οικογένεια ή τους φίλους του να έχουν πρόσβαση στο υλικό αυτό.
Passwords
intdeath4
Διάφορες εταιρίες, όπως η Legacy Locker για παράδειγμα, προσφέρουν κωδικοποιημένες υπηρεσίες αποθήκευσης passwords και άλλων ιδιωτικών πληροφοριών, τις οποίες και παρέχουν σε σαφώς οριζόμενους παραλήπτες του θανόντα. Οφείλει βέβαια ο νεκρός να προνοήσει πριν… αποδημήσει. Κάθε τέτοιο site έχει ένα δικό του σύστημα να πιστοποιεί τον θάνατο του χρήστη πριν αρχίσει να μοιράζει τις απόρρητες πληροφορίες του.

Πηγή: newsbeast.gr

 http://www.secnews.gr