Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ποιος διευθύνει το διαδίκτυο;


mg21628946.000 1 300 Ποιος διευθύνει το διαδίκτυο; Ποιος διαχειρίζεται το διαδίκτυο; Τα τελευταία 30 χρόνια, σχεδόν κανείς. Ορισμένες κυβερνήσεις θα μπορούσαν να το χαρακτηρίσουν αυτό ως σφάλμα, αλλά για τους μηχανικούς που σχεδίασαν τα πρωτόκολλα, τα πρότυπα, την ονομασία και την αρίθμηση των συστημάτων του διαδικτύου, είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό.
Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα δίκτυο που θα μπορούσε να αντέξει τυχόν δυσλειτουργίες και θα επέτρεπε την ανταλλαγή πληροφοριών. Σε αυτό, σαφώς πέτυχε – εξ ου και η συχνά επαναλαμβανόμενη φράση του...
John Gilmore, ιδρυτή της ομάδας ψηφιακών δικαιωμάτων,Electronic Frontier Foundation: “Το διαδίκτυο ερμηνεύει τη λογοκρισία ως σφάλμα και περιστρέφεται γύρω από αυτό.” Οι πρωτοπόροι αυτοί δημιούργησαν επίσης μια ισχυρή πλατφόρμα πάνω στην οποία ένας χρήστης σε ένα δωμάτιο θα μπορούσε να δημιουργήσει μια επιχείρηση που να εξυπηρετεί ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους.
Όλα αυτά ίσως να μη συνεχιστούν για πολύ ακόμα. Αυτή την εβδομάδα, 2000 άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί για την Παγκόσμια Διάσκεψη σχετικά με τις Διεθνείς Τηλεπικοινωνίες (WCIT) στο Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να συζητήσουν, εν μέρει, αν κάποιος θα πρέπει να αναλάβει τη διαχείριση του διαδικτύου.
Περισσότερα θα βρείτε εδώ.

http://www.secnews.gr