Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Παύση «πυρός» μεταξύ Apple και Google


 
Με την Kodak να συνεχίζει τις διαδικασίες χρεωκοπίας που ξεκίνησαν στις αρχές του 2012, οι Apple και Google συνεργάστηκαν ώστε να εξαγοράσουν τις πατέντες της, που έχουν να κάνουν με τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών. Οι ανταγωνίστριες εταιρείες αποφάσισαν να αφήσουν στην άκρη, για λίγο, την αντιπαλότητα και όπως αναφέρει το Bloomberg, κατέθεσαν από κοινού προσφορά 500 εκατομμυρίων δολαρίων για ...
εξαγορά 1.100 πατεντών της Eastman Kodak.
Κατά το παρελθόν και οι δύο εταιρείες είχαν προσπαθήσει να αγοράσουν αυτές τις πατέντες ξεχωριστά, χωρίς όμως οι προσφορές τους να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα. Μετά την έκθεση CES 2012 στις αρχές του Ιανουαρίου η Kodak μπήκε στο άρθρο 11 περί χρεωκοπίας καθώς τα χρέη της εταιρίας αγγίζουν τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια.
Κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου η Kodak κατάφερε να εξασφαλίσει 830 εκατομμύρια δολάρια από τις χρηματοδοτήσεις, όμως η πρόσβαση σε αυτά τα χρήματα εξαρτάται άμεσα από την πώληση του portfolio των πατεντών της για ένα ποσό μεγαλύτερο από 500 εκατομμύρια δολάρια (με την πραγματική του αξία να είναι 2,2 με 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια).
Η συνεργασία Apple και Google δεν θα δώσει το πλεονέκτημα σε καμία από τις δύο εταιρίες, όμως θα τους επιτρέψει να μην ξοδέψουν περισσότερα χρήματα και θα αναγκάσουν την Kodak να σταματήσει την πολιτική «δημοπρασίας» που είχε υιοθετήσει και βασιζόταν στον πόλεμο μεταξύ των δύο εταιρειών.
Με μικρή δυναμική στις διαπραγματεύσεις, η Kodak όπως φαίνεται, θα αναγκαστεί να δεχτεί την προσφορά ώστε να ολοκληρωθεί και η διαδικασία χρεωκοπίας, εκτός αν παρουσιαστεί κάποια μεγαλύτερη πρόταση από άλλο επενδυτή.

http://techit.gr/