Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Συνελήφθη 36 χρονη γιατί εκβίαζε επιχειρηματία από το Facebook


gr police Συνελήφθη 36 χρονη γιατί εκβίαζε επιχειρηματία από το FacebookΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 36χρονη ημεδαπή για απόπειρα εκβίασης εξύβριση και απειλή
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθη χθες (11-12-2012), 36χρονη ημεδαπή, σε... βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης, εξύβριση και απειλή.
Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία ημεδαπού, η 36χρονη, την οποία είχε γνωρίσει μέσω αγγελίας σε ιστοσελίδα του διαδικτύου χωρίς να γνωρίζει τα στοιχεία της, από αρχές Αυγούστου, όταν διέκοψε την επικοινωνία και τις προσωπικές τους συναντήσεις, άρχισε να του τηλεφωνεί επανειλημμένα και να του στέλνει γραπτά μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο ( sms ) και στο facebook , με απειλητικό και υβριστικό περιεχόμενο, ενώ του απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα.
Από την αστυνομική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής ποινικής εξέτασης μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία, διακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και η διεύθυνση διαμονής της.
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι της από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού και κατά την αυτοψία στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και στα κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στο χώρο, ταυτοποιήθηκε ως η αποστολέας των επίμαχων μηνυμάτων.
Κατασχέθηκαν ένας (1) εσωτερικός σκληρός δίσκος, δύο (2) κινητά τηλέφωνα, δύο (2) κάρτες sim , δύο κάρτες μνήμης κινητού τηλεφώνου τα οποία και θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.
Η συλληφθείσα με τη σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Πηγή: iguru.gr