Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Η ΙΒΜ ανοίγει το δρόμο για μεταφορές δεδομένων του 1 Τerabyte


ibm Η ΙΒΜ ανοίγει το δρόμο για μεταφορές δεδομένων του 1 ΤerabyteΗ IBM, εκ των πρωτοπόρων στην έρευνα, έκανε ένα μεγάλο βήμα στην εξέλιξη των κυκλωμάτων, και πιο συγκεκριμένα στα ολοκληρωμένα που χρησιμοποιούν φωτόνια αντί για ηλεκτρόνια.
H Αμερικάνικη εταιρεία κατάφερε να κατασκευάσει πομποδέκτες από πυρίτιο με κατασκευαστική μέθοδο 90 νανομέτρων, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία νανοφωτονίων CMOS. Οι πομποδέκτες έχουν ικανότητα μεταφοράς δεδομένων με ταχύτητα που φτάνει τα 25Gbps.
Σύμφωνα με την ΙΒΜ, “πλέκοντας” μεγάλο αριθμό αυτών των....
streams σε μία ίνα, θα μπορούσαν να επιτευχθούν ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων της τάξης του ενός Τerabyte ανά δευτερόλεπτο.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως τα συγκεκριμένα κυκλώματα μπορούν να επιτύχουν εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες σε χαμηλό κόστος, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στις υποδομές υπολογιστικών συστημάτων.
Η τεχνολογία είναι έτοιμη να προωθηθεί και να αξιοποιηθεί εμπορικά, και σύμφωνα με τους ερευνητές μπορεί να αποτελέσει τη λύση για τα bottlenecks που παρατηρούνται στα υπολογιστικά συστήματα, ανεξαρτήτως της μεταξύ τους αποστάσεως.
Πηγή: e-pcmag.gr

http://www.secnews.gr/