Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Προβλήματα στο νέο WPA3 πρωτόκολλο


Η επόμενης γενειάς Wi-Fi ασφάλεια έχει σοβαρό ελάττωμα. Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι μπορείς να την ξεγελάσεις για να διαρρεύσει τον κωδικό ε΄νος Wi-Fi δικτύου.
Ένα ζευγάρι ειδικών ασφαλείας αποκάλυψαν αρκετές αδυναμίες του WPA3, ενός νέου πρωτοκόλλου που κυκλοφόρησε για την προστασία των Wi-Fi δικτύων από εισβολείς.....

"Δυστυχώς ανακαλύψαμε ότι ακόμα και με το WPA3, ένας εισβολέας εντός ορίων του θύματος, μπορεί να υποκλέψει τον κωδικό του Wi-Fi δικτύου", δήλωσαν οι ερευνητές Mathy Vanhoef και Eyal Ronen σε ανάρτησή τους σε blog με τις ανακαλύψεις τους. "Συγκεκριμένα, οι εισβολείς μπορούν στη συνέχεια να διαβάσουν τις πληροφορίες που υποτίθεται ότι το WPA3 κρυπτογραφεί με ασφάλεια".
Το WPA3 ανακοινώθηκε πέρσι ως μεγάλη αναβάθμιση του παλαιότερου WPA2 πρωτοκόλλου, το οποίο υπάρχει από το 2004 και είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στις επιθέσεις κλοπής κωδικού.
Το πρόβλημα με το WPA2 είναι πως το πρωτόκολλο μεταδίδει μία κατακερματισμένη ή ανακατεμένη έκδοση του Wi-Fi κωδικού σας. Για να "σπάσει" ο κωδικός, το μόνο που χρειάζεται ο επίδοξος εισβολέας είναι μία απλή εναλλαγή του κωδικού μέσα στο δίκτυο. Έπειτα μπορεί να πάρα αυτά τα δεδομένα και να προσπαθήσει μέσω από αναρίθμητους συνδυασμούς κωδικών, να βρει τον σωστό συνδυασμό. Όσο πιο απλός ο κωδικός, τόσο πιο εύκολο να "σπάσει".
Το WPA3 από την άλλη, προσπαθεί να επιλύσει το....

 Διαβάστε περισσότερα στο: gr.pcmag.com