Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

O εφευρέτης του Ίντερνετ αναρωτιέται εάν οι εταιρείες του Ίντερνετ μπορούν να "αυτο-ελεγχθούν"


O Tim Berners-Lee, σε ανοιχτή επιστολή του με αφορμή τα 29 χρόνια από τη γέννηση του Παγκοσμίου Ιστού ανέφερε πως το Ίντερνετ γίνεται ολιγοπώλιο στο οποίο κυριαρχούν μερικές μόνο πλατφόρμες.

"Αυτή η συγκέντρωση ισχύος δημιουργεί μία νέα ομάδα από "κλειδοκράτορες" οι οποίοι επιτρέπουν σε μερικές πλατφόρμες να ελέγχουν ποιες ιδέες και γνώμες θα είναι ορατές και θα διαδίδονται και ποιες όχι", ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ αναρωτιέται εάν οι ,,,
γίγαντες του Ίντερνετ μπορούν να "αυτο-ελεγχθούν".
Σύμφωνα με τον Berners-Lee, το γεγονός της συγκέντρωσης ισχύος έχει καταστήσει το Ίντερνετ ισχυρό όπλο στα χέρια λίγων, ένω έφερε σαν παράδειγμα τις θεωρίες συνομωσίας και την προπαγάνδα που γίνεται μέσω ψεύτικων λογαριασμών στο Twitter και το Facebook. Προειδοποίησε δε πως οι ίδιες οι εταιρείες που είναι το "πρόβλημα" προσπαθούν να βρουν και τη λύση, και δεν έχουν απαραίτητα σαν προτεραιότητα το κοινό καλό. Για το λόγο αυτό χρειάζεται ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο θα έχει κοινωνικούς στόχους, αφού προτεραιότητα για τις εταιρείες είναι το κέρδος και όχι η κοινωνική πολιτική και το κοινό καλό.
Επίσης, ο Berners-Lee καλεί τις εταιρείες της τεχνολογικής βιομηχανίας να είναι πιο δημιουργικές, να βρουν νέα επιχειρηματικά μοντέλα και να μην περιορίζονται από τους δύο μύθους (όπως τους αποκαλεί) της αγοράς. Ο πρώτος, αφορά στο ότι μόνο η διαφήμιση είναι αποδοτική για τις online εταιρείες, ενώ ο δεύτερος πως είναι αργά για να αλλάξει ο τρόπος που λειτουργούν οι πλατφόρμες τους.
Τέλος, μέσω της επιστολής του κάνει έκκληση στην παγκόσμια κοινότητα να μειώσει το ψηφιακό χάσμα μεταξύ των κοινωνιών και των πολιτών, προσφέροντας προσιτή πρόσβαση στο Internet σε όσους έχουν ανάγκη.
"Προκαλώ όλους να έχουμε μεγαλύτερες φιλοδοξίες για τον,,,,,


Διαβάστε περισσότερα στο: gr.pcmag.com