Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Ποιο είναι το ιδανικό gaming σύστημα για εσάς; Κονσόλα ή PC;


Στο παρελθόν, οι διαφορές ανάμεσα στα PC και τις κονσόλες της εποχής ήταν σημαντικές. Όχι μόνο τα εν λόγω συστήματα βασίζονταν σε διαφορετικές αρχιτεκτονικές και hardware, αλλά επιπλέον, το κάθε οικοσύστημα διέθετε και τη δική του βιβλιοθήκη με ξεχωριστούς τίτλους. Σίγουρα υπήρχαν και τότε φανατικοί οπαδοί της κάθε πλατφόρμας, όμως ένας πραγματικός... gamer universalis, ιδανικά θα έπρεπε, προκειμένου να απολαύσει στο έπακρο τη ...
gaming εμπειρία, να αποκτήσει τόσο ένα ικανό υπολογιστή, όσο και μια τουλάχιστον παιχνιδομηχανή.
Τα πράγματα όμως άλλαξαν. Οι δύο δημοφιλέστερες κονσόλες σήμερα, δηλαδή τα Xbox One της Microsoft και PlayStation 4 της Sony, είναι στην πράξη παραμετροποιημένα PC με αδύναμο σχετικά hardware, το οποίο όμως εκμεταλλεύεται στο μέγιστο δυνατό βαθμό το λειτουργικό τους σύστημα και κατά συνέπεια τα παιχνίδια που τρέχουν. Σημειώστε επίσης ότι οι προτάσεις των Sony και Microsoft βασίζονται στην ίδια περίπου αρχιτεκτονική, οπότε οι επιδόσεις τους είναι παρεμφερείς.
Η APU μιας κονσόλας δεν έχει την ισχύ των σημερινών GPU για PC.
Επιπλέον, με εξαίρεση ίσως το οικοσύστημα της Nintendo, σήμερα τα περισσότερα σύγχρονα παιχνίδια κυκλοφορούν για όλα τα συστήματα της αγοράς, με την κάθε έκδοση να είναι πρακτικά πανομοιότυπη με τις υπόλοιπες. Οι ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους αφορούν κυρίως τον τεχνικό τομέα – κάτι που είναι απολύτως λογικό κι αναμενόμενο, αν το καλοσκεφτείτε. Δεν μπορεί ένα ισχυρό PC εξοπλισμένο με δύο high-end κάρτες Pascal να αποδίδει το ίδιο με το βασισμένο σε μια ταπεινή APU της AMD Xbox One.
Φυσικά, όσο κι αν μοιάζουν πλέον οι παιχνιδομηχανές με τα PC, κάθε σύστημα έχει και σήμερα το φανατικό κοινό του, που μάλιστα γίνεται υπέρ του δέοντος... μαχητικό, όταν αισθάνεται ότι απειλείται η φήμη της αγαπημένης του πλατφόρμας. Εάν λοιπόν πρόκειται να επενδύσετε σύντομα σε κάποιο gaming σύστημα, είτε αυτό είναι κονσόλα, είτε PC, κλείστε τα μάτια και τα αυτιά σας και μην έχετε καμία εμπιστοσύνη σε οπαδούς. Ζυγίστε μόνοι σας τα υπέρ και τα κατά κάθε εναλλακτικής και εστιάστε στις προσωπικές σας ανάγκες και απαιτήσεις. Κοινώς, μην ψαρώνετε με τους ισχυρισμούς των... fanboys και το hype των κατασκευαστών!
Ο μύθος της ελίτ των PC Gamers
Σίγουρα θα έχετε πετύχει κάπου στο Διαδίκτυο κάποιο meme.....

Διαβάστε περισσότερα στο: gr.pcmag.com