Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Γράφοντας BFF ΔΕΝ βλέπετε αν είναι ασφαλής ο λογαριασμός σας

Facebook: Γράφοντας BFF δεν βλέπετε αν είναι ασφαλής ο λογαριασμός σαςΜια παλιά click bait τακτική έκανε την αυτές τις μέρες την επανεμφάνιση της στο ελληνικό Facebook, «πατώντας» πάνω στο σκάνδαλο της Cambridge Analytica που βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε πλήρη εξέλιξη. Ορισμένες σελίδες λοιπόν, αποσκοπώντας σε λίγα παραπάνω κλικ ζητούν από τους χρήστες να σχολιάσουν από κάτω με τα γράμματα «BFF» όπου είναι τα αρχικά του «Best Friends Forever» (καλύτεροι φίλοι για πάντα) και σε περίπτωση που τα γράμματα γίνουν πράσινα τότε ο ....λογαριασμός του είναι ασφαλής, ενώ σε περίπτωση που μείνουν μαύρα τότε υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας.

«Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook, εφηύρε τη λέξη BFF. Για να βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός σας είναι ασφαλής στο Facebook, πληκτρολογήστε BFF σε ένα σχόλιο. Εάν εμφανίζεται πράσινο, ο λογαριασμός σας προστατεύεται. Εάν δεν εμφανίζεται με πράσινο χρώμα, αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας αμέσως, επειδή θα γίνει σας υποκλέψουν», αναφέρουν οι αναρτήσεις.

Τα περισσότερα από αυτά τα σχόλια γίνονται πράσινα, όμως δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με το πόσο προστατευμένος είναι ο λογαριασμός του εκάστοτε χρήστη.

Γίνεται πράσινο επειδή ανήκει στην ίδια κατηγορία με λέξεις όπως το «congratulations» και το «xoxo», όπου πέρα από τη λέξη δημιουργούν μια μικρή κίνηση στην οθόνη, σχετική με αυτό που αναφέρει η λέξη.

Αγγλικές λέξεις.....
 

Διαβάστε περισσότερα στο: www.tovima.gr