Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

“Polaris”: μια πιο «ελαφριά» εκδοχή των Windows 10

Polaris
Ίσως από το επόμενο έτος, οι νέοι φορητοί και επιτραπέζιοι υπολογιστές να έρχονται με μια ελαφριά έκδοση των Windows 10, η οποία δεν θα έχει καμία σύνδεση με τα υπάρχοντα Windows 10 S.Σύμφωνα με μια αναφορά των Windows Central, η Microsoft εργάζεται πάνω σε μια ελαφριά έκδοση των Windows 10 που ονομάζεται Polaris. Το νέο λειτουργικό σύστημα θα τροφοδοτείται από τα Windows Core OS και CShell.
Η Microsoft κάνει επίσης μια παρόμοια προσπάθεια για ....
φορητές συσκευές με τη μορφή του OS Andromeda. Το αρθρωτό λειτουργικό σύστημα κατασκευάζεται από το μηδέν για μια φημολογούμενη πτυσσόμενη επιφάνεια.
Το Polaris θα χρησιμοποιήσει μόνο το UWP, αφήνοντας έξω στοιχεία όπως το Win32. Κάτι τέτοιο θα επέτρεπε στη Redmond να μειώσει το μέγεθος του λειτουργικού συστήματος, να βελτιώσει την απόδοση, να βελτιώσει την ασφάλεια και να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
Η απομάκρυνση αυτών των στοιχείων θα καταστήσει το λειτουργικό σύστημα ανίκανο να εκτελεί εφαρμογές desktop εγγενώς. Ενώ ακόμη και τα Windows 10 S δεν μπορούν να το κάνουν άμεσα, υποστηρίζουν εφαρμογές desktop στο Microsoft Store, συμβατές με τη βοήθεια του Project Centennial. Για το Polaris, η Microsoft θα προσπαθήσει να εκτελεί εφαρμογές Win32, μέσω απομακρυσμένης εικονικοποίησης, παρόμοια με αυτή που γίνεται στην περίπτωση του HP Elite x3, αλλά θα παρέχει μια πιο “εγγενή” εμπειρία.
Όταν εξετάζουμε τις πρόσφατες αναφορές, όλες οι βελτιώσεις που εφαρμόζει η Microsoft στα Windows 10 μπορούν να θεωρηθούν ως ένα όραμα για μια ενοποιημένη έκδοση του OS στο προσεχές μέλλον. Αυτό περιλαμβάνει την αργή διάλυση του Πίνακα Ελέγχου και άλλων παραδοσιακών ρυθμίσεων στη νέα εφαρμογή Ρυθμίσεις, με κάθε επόμενο Windows Update. Η ύπαρξη μιας εφαρμογής File Explorer που βασίζεται σε UWP, είναι ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση του «One Windows». Η Microsoft θα μπορούσε να ξεκινήσει την εφαρμογή μέχρι τα τέλη του 2018.Το Polaris προορίζεται για απλούς χρήστες που δεν χρειάζονται ισχυρά συστήματα με χαρακτηριστικά. Το multitasking για τέτοιους χρήστες δεν ξεπερνά την ταυτόχρονη λειτουργία του Office, ενός προγράμματος περιήγησης στο Web και μιας εφαρμογής αναπαραγωγής μουσικής. Η οικοδόμηση ενός «ελαφρού» OS θα τους δώσει αυτό που θέλουν,......


Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr